Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cel puţin 26 de morţi în ultimele 24 de ore în inundaţiile din Pakistan

  Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în ultimele 24 de ore în Pakistan, a anunţat Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor (NDMA), bilanţul celor mai grave ploi musonice înregistrate în ultimele trei decenii în ţară urcând la 1.290 de morţi şi 12.588 de răniţi, relatează duminică Xinhua şi dpa.

  Potrivit unui raport publicat sâmbătă seara de NDMA, cel puţin 12 copii şi trei femei se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa în diferite accidente provocate de inundaţii în întreaga ţară în ultimele 24 de ore.

  Provincia Sindh din sudul ţării a fost regiunea cea mai grav afectată, cu 22 de morţi, urmată de provinciile Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) şi Baluchistan (sud-vest), care au raportat fiecare câte două decese.

  Potrivit raportului, 1.468.019 de case au fost distruse şi circa 736.459 de animale domestice au murit la nivelul întregii ţări în inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în iunie.

  În plus, cele câteva sute de mii de supravieţuitori ai inundaţiilor din Pakistan se confruntă cu un focar masiv de boli transmise prin apă şi muşcături de şarpe mortale, au declarat duminică oficiali, notează dpa.

  O operaţiune de salvare masivă realizată cu ajutorul elicopterelor şi a bărcilor se afla în desfăşurare duminică, pentru a treia zi consecutiv, pentru evacuarea sutelor de mii de oameni rămaşi blocaţi în sate îndepărtate din provincia Sindh.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Aproximativ 235 000 de case și clădiri au rămas fără electricitate în California și Nevada, lovite de ploi torențiale. Două persoane și-au pierdut viața...

  LUMEA

  Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni. În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la...

  LUMEA

  Inundaţiile severe care s-au produs în insula Creta, situată în sudul Greciei, au provocat cel puţin două decese în regiunea Heraklion, potrivit unui nou...

  LUMEA

  Peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 1.546 au fost rănite în acest an în Nigeria în urma ploilor abundente şi a...

  Copyright © 2021