Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cel mai vechi muzeu din Australia se redeschide şi oferă vizitatorilor acces gratuit

  Australian Museum, cel mai vechi muzeu din Australia, îşi va redeschide sâmbătă porţile după o renovare de 57,5 milioane de dolari australieni (circa 42,55 milioane de dolari americani), oferind acces general gratuit pentru vizitatori până la data de 30 iunie 2021, informează Xinhua.

  foto: agerpres.ro

  Proiectul de renovare care a durat cincisprezece luni, denumit „Project Discover”, a contribuit la crearea unui spaţiu public suplimentar de peste 3.000 de metri pătraţi prin refacerea zonelor din spatele clădirii, a declarat Gladys Berejiklian, premierul statului australian New South Wales (NSW) unde se află muzeul.

  „Australian Museum este cel mai vechi muzeu din ţară, aşa că se cuvine ca această instituţie de talie mondială să aibă un spaţiu modernizat în centrul Sydney”, a spus Berejiklian.

  „Ne dorim ca toată lumea să aibă ocazia să exploreze minunile naturale ale lumii, să înveţe despre istoria noastră şi să se inspire din cultura noastră”, a adăugat ea.

  În urma lucrărilor ample de renovare au fost adăugate spaţii educaţionale, un nou magazin şi o a doua cafenea, ceea ce va permite instituţiei să găzduiască simultan o importantă expoziţie internaţională itinerantă sau două expoziţii mai mici.

  În pofida accesului gratuit, vizitatorii vor fi obligaţi să îşi înregistreze datele de contact în scopul monitorizării COVID-19, oraşul anunţând în continuare zero cazuri locale de infectare cu noul coronavirus.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Trei persoane aflate la bordul unui catamaran în Marea Coralilor, în largul coastei de nord-est a Australiei, au fost salvate după ce coca navei...

  LUMEA

  Zeci de mii de persoane din statul Australia de Sud, parte a statului federal australian, au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni puternice...

  LUMEA

  Australia renunță din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID, a anunţat vineri premierul Anthony Albanese, chiar...

  LUMEA

  Sute de balene-pilot, denumite şi globicefale, au fost găsite miercuri eşuate pe coasta de vest a insulei australiene Tasmania şi doar jumătate dintre ele...

  Copyright © 2021