Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cel mai popular vaccin

  Încrederea moldovenilor în programul de imunizare, crește. Astfel, 48% din populație își exprimă dorința de a se vaccina împotriva coronavirusului. Totodată, cel
  mai popular și mai solicitat vaccin în rândul conaționalilor noștri este serul rusesc „Sputnik V”. Încrederea în acest vaccin și-au manifestat-o peste 35% din respondenți. Datele au fost prezentate astăzi de compania iData.

  Veronica Ateș, șef departament cercetări, iData

  «Vedem că cel mai preferat vaccin în rândul populației este vaccinul rus Sputnik V – 35,42%. Acesta este urmat de BioNTech / Pfizer, fabricat în SUA – aproape 19%. Pe cel de-al treilea loc s-a plasat AstraZeneca, fabricat în Marea Britanie – 9,25%».

  Potrivit datelor prezentate pe locul patru s-a clasat serul american Moderna cu scorul de 2%, aceasta este urmat de unul dintre cele trei vaccinuri chineze – 0,5%; după care Johnson & Johnson cu mai puțin de un procent.

  Sondajul a fost realizat de compania IData, din propria inițiativă și surse financiare. Respondenții au fost abordați prin telefon, în perioada 20 martie – 31 martie 2021. La sondaj au participat 1314 persoane, marja de eraore este de +/-2,5%.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020