Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Cei care au furat miliardul, strigă astăzi că Dodon vrea să fure un miliard, spune liderul PSRM

  Liderul PSRM a explicat că propunerea sa prin care statul să se împrumute de la Banca Națională cu 10-20 de miliarde de lei prevede alocarea acestor bani pentru susținerea populației și a agenților economici în perioada pandemiei.

  ”Cine vorbește că Dodon ar intenționa să fure un miliard? Cei care au furat miliardul de dolari și l-au trecut în offshore-uri? Președintele actual și consilierii săi au participat. Noi propunem măsuri concrete ca banii de la bănci să ajungă la oameni”, a spus Dodon.

  Președintele PSRM a menționat că din banii pe care el propune să fie luați de la BNM urmează să fie acoperite, pe perioada stării de urgență, dobânzile la creditele luate de persoanele fizice și juridice. Pentru acesta ar fi nevoie de 500-600 de milioane de lei.

  De asemenea, se propune de a acorda un suport financiar direct întreprinderilor și sectorului HoReCa pentru susținerea angajaților. Pentru această măsură ar fi nevoie de 500 de milioane de lei pe lună.

  De asemenea, din banii împrumutați de la BNM se propune de a acoepri facturile pensionarilor și altor categorii socialmente vulnerabile la serviciile comunale. Pentru aceasta ar fi nevoie de un milion de lei pe lună.

  ”Sumar ar fi nevoie pe lună de 1-1,5 miliarde de lei. Este rău? Înseamnă aceasta furtul miliardului? Acești bani vor fi luați din rezerva și vor fi alocați cetățenilor și întreprinderilor. Propun să facem acest lucru. Împotrivă sunt cei de dreapta și comanda echipei Maia Sandu, deoarece cu cât este mai rău pentru cetățeni, cu atât este mai bine pentru ei. Împotrivă este și BNM, care este un stat în stat și care este dirijată din exterior ”, a declarat liderul PSRM.

  Igor Dodon a declarat că împreună cu echipa PSRM va face tot ce este posibil pentru a implementa aceste măsuri necesare cetățenilor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  PSRM se va ocupa și mai departe cu promovarea inițiativelor pentru oameni, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la postul public de televiziune. Liderul...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon nu recunoaște decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului. Într-un mesaj, Igor Dodon susține că 3 din cei 5 membri ai...

  POLITICA

  Imunizarea populației și susținerea agenților economici pe timp de criză sunt cele două subiecte importante, pe care președintele PSRM, Igor Dodon le-a discutat, astăzi,...

  SOCIAL

  Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia preotului Igor Coman, protoiereu de 15 ani la...

  Copyright © 2020