Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Cei 37 de deputați PSRM au semnat o Declarație în susținerea Guvernului Chicu

  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au semnat o Declarație în susținerea Guvernului condus de prim-ministrul Ion Chicu, în care precizează că nu vor susține „moțiunea de cenzură susținută de Alianța haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor”.

  Într-un comunicat de presă, socialiștii spun că documentul a fost semnat de toți cei 37 de deputați ai fracțiunii PSRM, care s-au convocat astăzi în ședință.

  Potrivit sursei citate, deputații socialiști „au condamnat ferm tentativele de destabilizare a situației în republică și aruncarea țării într-un haos în plină criză pandemică și economică”. Totodată, a fost subliniată „importanța păstrării stabilității și păcii sociale în țară și continuarea sprijinului pentru oameni, inclusiv realizarea proiectelor naționale de infrastructură”.

  În declarația semnată de deputații PSRM sunt evidențiate un șir de reușite ale Guvernului Chicu, obținute „în pofida crize pandemice și a efectelor negative asupra economiei”.

  „În fiecare sat din republică se repară drumuri, la fel ca și multe porțiuni de drum național. Continuă să fie construite apeducte, în așa fel ca apa potabilă să ajungă în cât mai multe case din țară. Se investește în dezvoltarea platformelor industriale în mai bine de jumătate din raioanele țării, pentru a fi create noi locuri de muncă și a atrage cât mai multe investiții naționale și internaționale. Toți mai mulți cetățeni pot să-și cumpere acum propria locuință prin programul național „Prima Casă”, care, datorită Guvernului Chicu, a facilitat accesul la credite pentru un număr mare de persoane. Pentru prima dată, toți pensionarii beneficiază de indexarea de două ori pe an a pensiilor, iar cei care au un venit lunar mai mic de 3000 de lei vor primi, în toamnă, suplimentar câte 700 de lei. Peste 12 mii de pensionari beneficiază, din această lună, de recalcularea pensiilor și vor avea un venit lunar mai mare. Agricultorii vor primi suplimentar de la stat, în calitate de subvenții, 100 de milioane de lei”, se spune în documentul semnat de deputații PSRM.

  În finalul declarației, socialiștii fac apel la toate partidele parlamentare „să se gândească la cetățeni, nu la interesele grupărilor oligarhice, care vor să captureze repetat statul”.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul Ambasador agreat al Austriei în țara noastră, E.S. Stella Avallone.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul propune reducerea cotei TVA de la 15% la 12% pentru sectorul HoReCa. Noul regimul TVA este prevăzut în proiectul de lege privind măsurile...

  POLITICA

  În cadrul întrevederii, conducerea de vârf a țării a abordat mai multe subiecte legate de politica social-economică și cea bugetar-fiscală. Totodată, au făcut totalurile...

  ALEGEREA EDITORILOR

  La 22 noiembrie, la vîrsta de 70 de ani, a murit din cauza bolii Elena Hrenova, membru al Partidului Socialiștilor. Președintele Partidului Socialiștilor din...

  Copyright © 2020