Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Cei 37 de deputați PSRM au semnat o Declarație în susținerea Guvernului Chicu

  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au semnat o Declarație în susținerea Guvernului condus de prim-ministrul Ion Chicu, în care precizează că nu vor susține „moțiunea de cenzură susținută de Alianța haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor”.

  Într-un comunicat de presă, socialiștii spun că documentul a fost semnat de toți cei 37 de deputați ai fracțiunii PSRM, care s-au convocat astăzi în ședință.

  Potrivit sursei citate, deputații socialiști „au condamnat ferm tentativele de destabilizare a situației în republică și aruncarea țării într-un haos în plină criză pandemică și economică”. Totodată, a fost subliniată „importanța păstrării stabilității și păcii sociale în țară și continuarea sprijinului pentru oameni, inclusiv realizarea proiectelor naționale de infrastructură”.

  În declarația semnată de deputații PSRM sunt evidențiate un șir de reușite ale Guvernului Chicu, obținute „în pofida crize pandemice și a efectelor negative asupra economiei”.

  „În fiecare sat din republică se repară drumuri, la fel ca și multe porțiuni de drum național. Continuă să fie construite apeducte, în așa fel ca apa potabilă să ajungă în cât mai multe case din țară. Se investește în dezvoltarea platformelor industriale în mai bine de jumătate din raioanele țării, pentru a fi create noi locuri de muncă și a atrage cât mai multe investiții naționale și internaționale. Toți mai mulți cetățeni pot să-și cumpere acum propria locuință prin programul național „Prima Casă”, care, datorită Guvernului Chicu, a facilitat accesul la credite pentru un număr mare de persoane. Pentru prima dată, toți pensionarii beneficiază de indexarea de două ori pe an a pensiilor, iar cei care au un venit lunar mai mic de 3000 de lei vor primi, în toamnă, suplimentar câte 700 de lei. Peste 12 mii de pensionari beneficiază, din această lună, de recalcularea pensiilor și vor avea un venit lunar mai mare. Agricultorii vor primi suplimentar de la stat, în calitate de subvenții, 100 de milioane de lei”, se spune în documentul semnat de deputații PSRM.

  În finalul declarației, socialiștii fac apel la toate partidele parlamentare „să se gândească la cetățeni, nu la interesele grupărilor oligarhice, care vor să captureze repetat statul”.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  POLITICA

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu fostul prim-ministru al Federației Ruse, Serghei Stepașin.

  POLITICA

  Propunerile care au fost lansate, luni, de către Comitetul Politic Executiv al PSRM au fost discutate, în această seară, la ședința Consiliului Republican al...

  Copyright © 2021