Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  CEC: Alegerile au fost libere și corecte

  Alegerile prezidențiale de duminică au fost libere și nu s-au înregistrat incidente majore. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, care a prezentat rezultatele oficiale preliminare ale alegerilor. Potrivit CEC, la scrutinul de ieri s-au prezentat un milion 364 de mii 597 de alegători.

  Dorin Cimil, președintele CEC

  “Scrutinul s-a desfășurat într-o manieră liberă fără incidente majore. Acum sarcina organelor electorale este să sistematizeze neregulile depistate, să le analizeze și să întreprindă toate măsurile necesare pentru neadmiterea lor pe viitor”

  Potrivit datelor CEC, cea mai ridicată prezență la urne s-a înregistrat în raionul Ocnița – de 47, 41%, iar cea mai scăzută – în raionul Basarabească – cu doar 35,64% din numărul total al alegătorilor. La cele 42 de secții de votare deschise pentru locuitorii din stânga Nistrului au votat 14 709 persoane. În cele de peste hotarele țării au votat peste 149 de mii de alegători. Cea mai activă participare s-a înregistrat în Italia, unde s-au prezentat la urne peste 46 de mii de alegători. Urmează Marea Britanie, cu peste 16 mii de votanți și Franța cu peste 15 mii de alegători. Potrivit legislației, consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore, după închiderea secțiilor de votare, pentru a prezenta procesul verbal cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție. Ulterior, CEC va anunța rezultatele finale ale scrutinului. Întrucât niciun candidat nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul de sufragii, în două săptămâni, urmează să aibă loc cel de-al doilea tur de scrutin.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020