Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ceban: Vom asigura confortul pasagerilor

  Primăria Municipiului Chișinău va continua să creeze benzi dedicate transportului în comun, reînnoirea parcului de autobuze și îmbunătățirea acestui serviciu pentru cetățeni, per general. Despre aceasta a anunțat primarul general al municipiului, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. El a menționat că înțelege nemulțumirea șoferilor, dar a spus că astfel de măsuri nepopulare sunt luate în interesul majorității cetățenilor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Vreau să punem la punct și să pregătim opinia publică în acest sens. Am dispus și facem acum toate proiectările de rigoare care vor complica viața șoferilor de automobile dar vor facilita substantial călătoriile persoanelor cu transportul public. Vorbim despre „coridoarele” Alba Iulia – Creangă – Ștefan cel Mare – Viaduct Dacia, Calea Ieșilor – Ștefan cel Mare – Viaduct – Dacia, Moscova- Bogdan Voievod, Kiev și altele până la Telecentru”.

  Ceban a mai subliniat că acum Primăria Chișinău completează rutele atât în suburbii cât și în oraș, cu 240 de unități de transport, care să asigure pe deplin confortul pasagerilor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Toate unitățile achiziționate sunt echipate cu aparate de aer condiționat, multe au prize USB pentru încărcare, se lucrează la furnizarea Wi-Fi, revizuirea contractelor pentru furnizarea GPS și introducerea completă a unui sistem electronic de bilete care acum este la nivel de pilotare. Dacă acest „coridoare” pentru transportul în comun există omul care a ajuns anterior, de exemplu, de la Botanica la Buiucani într-o oră și jumătate, va ajunge în 35-40 de minute, adică , de două ori mai repede, se urgentează traseul ca și viteză».

  Ceban a conchis că „coridoarele” pentru transportul în comun sunt o practică întâlnită în mari orașe ale lumii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021