Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ceban: Ne pregătim de redeschiderea piețelor, dar trebuie de instituit unele reguli stricte pentru a preveni infectarea cu Covid-19

  În viitorul apropiat, la Primăria Chișinău urmează să aibă loc o ședință cu privire la stabilirea măsurilor anti-Covid-19, în contextul redeschiderii piețelor și centrelor comerciale din capitală. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul emisiunii Logica Puterii de la Radio Sputnik Moldova.

  „Avem planificată o întâlnire cu ei, vom discuta modalități de stabilire a muncii în perioada curentă. Desigur, așteptăm decizia Comisiei Naționale extraordinare de sănătate publică, nu putem arbitrar. La Bălți, ei au mers împotriva deciziei comisiei și au încălcat astfel legea și, desigur, vor fi consecințe. Îi îndemnăm pe oameni să nu facă acest lucru”, a declarat primarul Capitalei.

  În ceea ce privește posibilitatea de a deschide curând piețele în sectoare, datorită faptului că fluxul de vizitatori la aceștia nu este prea mare, Ceban a menționat că această problemă este în prezent discutată.

  „Am primit o mulțime de solicitări în acest sens. Data de 1 iunie nu este atât de departe și nu exclud că vom lua unele decizii mai devreme. Încercăm să fim mai prudenți cu vânzătorilor stradali individuali, pentru că înțelegem cât de dificil este pentru ei din punct de vedere financiar. Ar trebui să le acordăm o mână de ajutor ”, a spus Ceban.

  Menționăm că anterior, prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, a declarat că, de la 1 iunie, este posibil ca majoritatea restricțiilor impuse în legătură cu epidemia COVID-19 să fie ridicate. Acest lucru este valabil și pentru activitatea piețelor din municipiile Chișinău și Bălți, precum și pentru activitatea sectorului HoReCa.

  Facebook

  SOCIAL

  Scuarul „Mihai Eminescu” – prietenos copiiilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, în scuar a fost amenajat un teren de joacă pentru cei mici.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită oficială în Federația Rusă, a avut luni o întrevedere la Moscova cu Tatiana Leonova, șefa...

  SOCIAL

  De la începutul lunii iunie 2021 Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au informat peste 5400 persoane privind regulile medico-sanitare, care trebuie să...

  SOCIAL

  Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 5-6 iunie. Astfel, sâmbătă, 5 iunie, la ora 18.00, Teatrul...

  Copyright © 2021