Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Ceban: Din cauza crizei energetice, circulația troleibuzelor din capitală ar putea fi sistată

  Troleibuzele din capitală ar putea să nu mai circule, din cauza Crizei energetice. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că solicitări neoficiale au fost făcute din partea celor de la Guvernare. Primarul spune că nu va întreprinde ceva, până când solicitarea nu va fi oficială din partea Guvernului.

  „Am auzit tot felul de văicăreli la televizor, iar până în ziua de astăzi nu avem o claritate care sunt scenariile și ce facem mai departe, în cazul crizei energetice.
  Tot vedem cum toți de la guvernare ne îndeamnă să economisim, să stingem becurile, mai să nu lucrăm noaptea și să stăm cu lumânările aprinse. Rog toate instituțiile municipale să intervină pentru a face cât de multă economie în activitățile pe care le gestionează.

  Dar ce ține de capitală, ni se tot transmite din a treia persoană prin alte persoane să oprim troleibuzele 360 și zilnic la linie 332 de unități, deoarece nu vom avea curent electric.

  Azi posibil să mai avem, mâine poate să nu ajungă. Nu avem nici o informație oficială, nici o solicitare în scris. Asta ar însemna că noi trebuie să oprim transportul în bază la ce? Repet nici un primar și președinte de raion nu am fost întruniți pentru a se discuta cu noi ce acțiuni întreprindem în fiecare etapă.

  Dacă nu vom avea solicitare în scris noi nu vom stopa transportul, cum să explicăm oamenilor că de mâine ei vor ajunge pe jos la lucru?

  Aceste schimbări trebuie comunicate, avertizate, după care să fie implementate. Oamenii trebuie să cunoască. Nu folosiți diverse persoane să ne transmită să oprim troleibuzele, nu avem cum și în bază la ce.

  Nu cunoaștem cum facem cu școlile și grădinițele, tot la nivel de discuții în public am aflat că e posibil ca copii să iasă mai devreme în vacanță, ce facem cu grădinițele?? Nimeni nu a comunicat oficial cu nici un APL. Este luni și nici un anunț public oficial, nici o ședință a CSE Național nu am văzut dacă se întrunește astăzi sau în altă zi.

  Stimați cetățeni, dacă se opresc în drum troleibuzele, atunci să știți că nu ajunge electricitate pentru ca ele să se deplaseze, iar guvernul nu ne-a comunicat nimic oficial cum să procedăm”, a declarat Ceban.

  Amintim că livrările de energie electrică din regiunea transnistreană către malul drept al Nistrului vor scădea începând de luni, 24 octombrie. Centrala de la Cuciurgan, care asigură acum 70% din necesarul de curent al Chișinăului, va reduce volumul până la 27%, iar în luna noiembrie livrările vor scădea până la 23%. Cifrele au fost anunțate de liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

  ionceban.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile locale vor arăta gradul de tensiune politică din țara noastră în ajunul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Această opinie a fost expusă de politologul,...

  POLITICA

  Actualul primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu are șanse să câștige din primul tur de scrutin al alegerilor din 5 noiembrie, 2023. Această...

  SOCIAL

  Trei biciclete în valoare de 21.000 lei au fost furate din blocurile din sectoarele Buiucani și Ciocana ale Capitalei. Bănuiți de comiterea furturilor sunt...

  SOCIAL

  Începând cu luna septembrie a fost majorat numărul troleibuzelor care circulă în municipiul Chișinău. Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi,...

  Copyright © 2021