Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ceban, despre deciziile CNESP

  Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația publică locală nu poate asigura, din motive obiective, îndeplinirea prevederii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 15 februarie 2021, referitoare la limitarea numărului de persoane în transportul rutier în traficul local și municipal la 50% din capacitatea de îmbarcare. Acesta a anunțat că autoritățile municipale nu vor lua nici o decizie contrară autorității publice de sănătate, dar că municipalitatea își dorește o serie de revizuiri a hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în baza unei abordări pragmatice și profesioniste care să nu aducă prejudicii economice activității serviciilor municipale.

  În Parcul de autobuze de la Chișinău acum sunt 143 de autobuze, dintre care aproximativ 100 sunt cu perioada de exploatare, expirată. Cu toate acestea, autoritățile locale au rezolvat această problemă încă anul trecut anunțând câștigătorul licitației pentru achiziționarea de autobuze noi pentru capitală. Cu toate acestea, Agenția Națională de Reclamații a anulat decizia privind achiziția emisă de Primăria Chișinău. Astăzi, Ion Ceban a vorbit despre 4 scenarii pentru desfășurarea evenimentelor, cu excepția licitației, deoarece cea din urmă va dura mai mult de 10 luni pentru a începe. Potrivit primarului general, un ultim scenariu ar fi negocierile directe cu cei care au participat deja la licitație.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Cu toții știm perfect ce pot, la cât se așteaptă și, în plus, având în vedere că acestea sunt negocieri directe, putem reduce prețul, crește garanția și o putem stabili ca o condiție, încă 2 condiții foarte bune sunt viteza de livrare a autobuzelor către Chișinău și al doilea este să facem legătura cu asamblarea dar și de multe alte aspecte care sunt foarte importante pentru noi„

  Ion Ceban a menționat că în legătură cu transportul orășenesc, mai sunt și alte probleme. În același timp, edilul capitalei a menționat că respectarea, în 2020, a scenariilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în transportul public municipal nu a dat rezultatul scontat și a adus prejudicii bugetului municipal.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Au existat situații în care transportul public era gratuit, conform deciziei comisiei naționale. Atunci am fost nevoiți să cheltuim din bugetul municipal zeci de milioane de lei, până astăzi acești bani nu au fost încă returnați la Primăria Chișinău

  Potrivit lui Ceban, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică trebuie să revizuiască unele decizii, mai ales în legătură cu activitatea sectorului HORECA, a piețelor și centrelor comerciale. Iar în viitor să ceară și opinia municipalității în raport cu astfel de hotărâri.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Ei ar fi putu explica pur și simplu că în mun. Chișinău spre exemplu nu sunt piețe agricole, deoarece există piețe conexe. Am spus că la această etapă, Primăria Chișinău nu va implementa niciuna dintre aceste decizii pe teritoriul municipiului Chișinău”

  Amintim în Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 15 aprilie 2021.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020