Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ceban despre deciziile CNESP

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a explicat ce decizii ale Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică sunt obligatorii în toată țara și care sunt de natură consultativă. Potrivit lui Ceban, decizia privind funcționarea transportului public rămâne la discreția autorităților locale, iar cea de a închide școlile și de a trece la învățământul online este obligatorie pentru întreaga țară.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  ”Astăzi nu putem anula decizia că toți copiii din școli au fost trimiși acasă. Trebuie să respectăm punctele deciziei comisiei. Acest lucru este obligatoriu, conform legislației. În ceea ce privește transportul, s-a afirmat în mod clar că acest articol avea un caracter de recomandare. Dacă oprim transportul sâmbăta și duminică, atunci acele mii de medici și personal medical din Chișinău care trebuie să meargă la serviciu nu vor putea ajunge acolo. 20-25% din personalul medical au mașini, restul nu vor putea ajunge la serviciu”

  Mai mult, Ion Ceban a remarcat că cităm: ”Pe această greblă s-a călcat deja” la începutul pandemiei. Atunci, reducerea timpului de funcționare a transportului public a dus la o creștere a numărului de persoane în stații și chiar în transport. Iar aceasta duce la creșterea riscului de a contracta coronavirusul. Primarul general a solicitat autorităților centrale să colaboreze și să se consulte cu primăria Chișinăului atunci când iau decizii cu privire la municipalitate.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  ”Poziția municipalității rămâne aceeași. Comisia, la nivelul municipiului, este formată din cei mai buni specialiști în diverse domenii: în medicină, în educație, în locuințe și servicii comunale și în transporturi. Și nimeni altcineva nu știe cum funcționează mecanismele unei direcții sau altei la nivel local decât acești specialiști. Este foarte bine când ne consultăm unii cu alții și luăm decizii împreună – îi preocupă pe oameni”

  Anterior, Ion Ceban a cerut autorităților centrale să majoreze numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele republicane.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020