Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ceban: Asistăm la un atac raider

  Primarul capitalei Ion Ceban susține că acțiunile Ministerului Sănătății în raport cu Centrul Covid19 de la Moldexpo sunt un atac raider la capitolul ”sănătatea„ cetățenilor. În cadrul unei conferințe de presă, Ceban a menționat că Centrul Covid-19 este un proiect al municipalității iar Ministerul Sănătății se simte oarecum ofensat și intimidat.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Calific închiderea Centrului Covid 19 drept o acțiune de atac raider din partea MS și a Guvernului asupra sănătății oamenilor. Eu cred că este o crimă din partea statului asupra cetățenilor săi. Oamenii au nevoie de acest Centru pentru că se atestă pierderi financiare din cauza că nu se organizează expoziții la Centrul Covid 19. Expoziții în an pandemic. Serios?»

  Ceban mai spune că acțiunile MS sunt o dovadă a incompetenței manageriale și o proastă gestionare a situației legată de coronavirus. Totodată Ceban subliniază că reprezentanții municipalității nu au fost invitați niciodată la Ministerul Sănătății să discute scenarii de intervenții și gestionare pandemică la nivel de municipiu.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Acțiunile sunt o incompetență managerială și proastă gestionare a pandemiei Covid 19. Anume din lipsa scenariilor și acțiunilor strategice din partea MS am ajuns la dezastru și tragedie națională provocate de pandemie în octombrie, noimebrie anul curent. Cu antirecorduri absolute și fără precedent de decese zilnice, reiterez, cu tot cu vaccinare, cu tot cu experiență, am avut săptămâni cu cel mai înalt număr de decese înregistrat».

  În altă ordine de idei, primarul spune că la Centrul COVID-19 de la Moldexpo se va sista spațiul pentru internare și va fi păstrat doar centrul de triaj. Edilul susține că municipalitatea pledează pentru păstrarea acestui centru, inclusiv paturile de spital, pentru un eventual val nou de infecții cu noul coronavirus. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai Ministerului Sănătății, aceștia au promis că revin cu un comentariu la acest subiect, până la această oră însă nu am primit un răspuns. Reprezentanții Serviciului de presă ai Guvernului nu au răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021