Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ce se întâmplă în turul II?

  Turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți, va avea loc. Decizia a fost luată astăzi de către reprezentanții Comisiei Electorale Centrale cu votul a șase membri. Astfel, cel de-al doilea tur de scrutin este programat pentru 19 decembrie, iar cine se va duela cu Nicolae Grigorișin în locul Marinei Tauber, deocamdată rămâne o enigmă.

  Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale

  «Comisia Electorală Centrală hotărăște: se stabilește pentru data de 19 decembrie 2021 turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți. Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin».

  Astfel, decizia desfășurării celui de-al doilea tur în municipiul Bălți și revenirea în buletinele de vot a candidatului PAS, Boris Marcoci a fost luată cu votul a șase membri CEC, patru dintre care desemnați de majoritatea PAS și unul ajuns în funcție la propunerea șefului statului, Maia Sandu. Alți doi membri ai CEC, Lilian Enciu și Vasile Postolache, desemnați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-au abținut de la vot. Subliniem că, la scurt timp de la anunțarea deciziei CEC, pe pagina de Facebook a PAS-ului a apărut o postare, prin care anunță retragerea candidatului Marcoci.

  Din comunicatul PAS

  „Pentru a evita orice speculaţii, PAS anunţă retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, Boris Marcoci. Decizia urmează a fi formalizată de către forurile statutare ale partidului în decursul zilei de mâine.

  Nu se știe deocamdată cine va lua locul lui Marcoci în buletinele de vot. În presă deja se vehiculează că Grigorișin ar urma să se dueleze cu Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, aflat pe locul 4 după numărul de voturi acumulate. O decizie finală în acest sens însă nu a fost luată.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021