Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ce s-a discutat la CSS?

  Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost oficial introduse două subiecte, situația pe piața financiară nebancară, inclusiv pe piața asigurărilor și situația la Întreprinderea de Stat ,,Calea Ferată din Moldova”.

  Există însă și voci care spun că de fapt subiectul principal de pe ordinea de zi a CSS a fost altul. Și asta deoarece Chișinăul riscă să se pomenească în epicentrul a două scandaluri diplomatice în același timp. Primul este legat de răpirea din centrul capitalei a fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus. Iar cel de-al doilea, declarațiile recente ale ambasadorului român care spune că ar vaccina moldovenii împotriva moldovanismului primitiv și nu împotriva coronavirusului”. Chiar înainte de debutul ședinței CSS, întrebat de reporterul Accent TV dacă există progres în ancheta dosarului penal pe cazul lui Ceaus, ministrul afacerilor interne Pavel Voicu a răspuns că până la această oră s-au acumulat suficiente probe.

  Pavel Voicu, ministrul interimar de interne al RM

  Vreau să spun că organele de urmărire penală, poliția dar și procuratura au avansat foarte mult în cercetarea cazului răpirii lui Ceaus. Sunt suficiente probe însă pe marginea concretă a acțiunilor care au fost întreprinse și ce urmează trebuie să se expună procurorul care este conducătorul urmării penale. Exact acum am ieșit de la Comisia Parlamentară, deoarece acolo sunt persoane care au acces la secretul de stat, le-am furnizat informația în competența în care pot să le-o furnizez

  Exact cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței CSS, ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, a ajuns și el la președinție. Mașina cu numerele misiunii diplomatice române a rămas parcată în apropierea edificiului chiar și după începerea ședinței CSS. O enigmă rămâne însă faptul dacă cu acea mașină a venit însuși excelența sa, și dacă da, atunci ce caută el la ședința Consiliului Suprem de Securitate?

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021