Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ce ar trebui să faceți dacă v-ați pierdut numerele de înmatriculare – recomandări ASP

  Mulți dintre șoferi s-au confruntat cu situația că, din diverse motive, fie că le-au fost furate, ori din cauza unor inundații, au rămas fără numere de inmatriculare a automobilului. Ce ar trebui să faceți în astfel de situații?

  𝟏. 𝐃𝐚𝐜ă 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞ț𝐢 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐡𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞:

  Dacă sunteți peste hotare și ați rămas fără plăci de înmatriculare a automobilului, trebuie să mergeți imediat la  autorităţile poliţieneşti din ţara unde au fost pierdute sau furate plăcile de înmatriculare pentru a obține certificatul de confirmare a pierderii/furtului.

  După ce ați raportat pierderea la poliție, este important să vă adresați la orice secție de înmatriculare a transportului pentru a obține duplicatele plăcuțelor de înmatriculare pierdute/furate. Dacă vă aflați peste hotare, puteți împuternici o persoană care să vă reprezinte interesele la secțiile de înmatriculare din RM în baza procurii.

  𝟐. 𝐃𝐚𝐜ă 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞ț𝐢 î𝐧 ț𝐚𝐫ă:

  Pentru a obține duplicatele plăcuțelor de înmatriculare pierdute/furate, este necesar să vă adresați la orice secție de înmatriculare a transportului.

  Tariful pentru serviciul de eliberare a duplicatului plăcilor de înmatriculare pentru vehiculul constituie 550 lei (un set din două plăci) și 350 (o placă) – în termen de până la 3 zile lucrătoare.

  Informația detaliată privind procedura de obținere a duplicatelor  plăcilor de înmatriculare și documentele necesare o puteți găsi aici:

  https://www.asp.gov.md/ro/agentia/noutati/2023-05-29

  facebook

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021