Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  CCM explică

  Proprietarii de apartamente cu sistem autonom de încălzire nu sunt obligați să achite pentru încălzire centralizată. Constatarea a fost făcută astăzi, de către președintele Curții Constituționale, Domnica Manole. Acesta a fost răspunsul Înaltei Curți la solicitarea unui deputat care a cerut excluderea plăților pentru energia termică a celor debranșanți de la sistemul centralizat.

  Cererea depusă de deputatul PAS, Dan Perciun a fost parțial admisă de judecătorii Curții Constituționale. Astfel, instanța a recunoscut ca neconstituționale anumite prevederi din hotărîrea cu privire la modul de prestare şi achitare a serviciilor locative, comunale şi necomunale pentru fondul locativ. Mai exact este vorba despre prevederea care obligă cetățenii care au încălzire autonomă să plătească pentru energia termică centralizată.

  Domnica Manole, președintele CCM

  „Stabilirea unei taxe generale pentru consumul de energie termică în clădirile de locuit în cazul apartamentelor deconectate de la rețeaua centralizată de alimentare cu căldură, fără a ține cont de împrejurările fiecărui caz în parte, afectează art. 46 din Constituția Republicii Moldova, dreptul proprietarilor de apartamente deconectate».

  Deciziille Curții Constituționale sunt definitive și irevocabile.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021