Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cazurile de febră dengue continuă să crească în Pakistan

  Numărul cazurilor de febră dengue a continuat să crească în Pakistan pe fondul unui focar cauzat în primul rând de inundaţiile declanşate de ploile musonice abundente ce afectează ţara din Asia de Sud, informează vineri agenţia Xinhua.

  În ultimele 24 de ore, alţi doi pacienţi au murit în sudul provinciei Sindh, în acelaşi interval fiind raportate 324 de noi cazuri de infectare, a anunţat joi seară departamentul sanitar provincial. Cea mai grav afectată zonă este Karachi, capitala provinciei, care a raportat 280 de cazuri noi.

  În contextul noilor cazuri de dengue raportate, numărul infecţiilor înregistrat în septembrie în provincie a crescut la 6.927. Numărul total al cazurilor locale de infectare din acest an a urcat la 9.496, iar cel al deceselor este de 37.

  În ultimele 24 de ore, alte 342 de persoane au fost diagnosticate cu această boală în provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa, a anunţat joi seară departamentul sanitar provincial. Numărul cazurilor active din provincie este în prezent de 1.685, iar totalul cazurilor din acest an a ajuns la 8.070.

  Provincia estică Punjab a raportat 245 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, au declarat joi autorităţile sanitare provinciale. Capitala provinciei Punjab, Lahore, a raportat 115 cazuri noi, fiind urmată de oraşul Rawalpindi, cu 45 de cazuri. Numărul total al cazurilor de dengue înregistrate în acest an în Punjab a crescut la 5.981.

  Guvernul pakistanez a lansat o campanie împotriva dengue, ce include creşterea nivelului de conştientizare a publicului ca răspuns la numărul alarmant de mare de cazuri din ţară, şi a luat măsuri speciale în zonele cu focare pentru a reduce răspândirea acestei boli care este transmisă de ţânţari.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Aproape o jumătate de milion de copii se află printre sutele de mii de persoane care au fost infectate cu boli transmise prin apă...

  LUMEA

  Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în ultimele 24 de ore...

  LUMEA

  Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au făcut cel puţin 1.061 de morţi în Pakistan, potrivit celui mai recent...

  LUMEA

  Inundaţiile declanşate de ploile musonice au dus la strămutarea a circa 33 de milioane de persoane, majoritatea în sudul şi sud-vestul sărac al ţării,...

  Copyright © 2021