Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cazul Stoianoglo

  Pentru prima dată, un judecător intră în esența cazului și, sper, că magistrații vor da dovadă de un interes profesional față de acest dosar. Declarațiile aparțin procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis recuzarea magistratului Nicolae Corcea, examinarea dosarului fiind transmisă judecătoarei, Ecaterina Buzu. Examinarea cazului va fi reluată pe 3 decembrie, la ora 10.00.

  Procurorul Victor Furtună care instrumentează cazul Stoianoglo, a declarat că de-a lungul activității sale, procurorul general suspendat s-a fi întâlnit cu „unele persoane”, motiv pentru care arestul la domiciliu ar trebui prelungit. Stoianoglo, la rândul său, spune că Furtună se referă la Veaceslav Platon, iar discuțiile care au fost purtate au vizat subiectul returnării miliardului furat.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat

  „Procurorii nu au nici o probă care m-ar putea incrimina. Tot ce spun ei este că au audiat două persoane…și ce? Unul dintre ei a spus că am discutat cu Platon despre returnarea banilor furați din țară. Și ce încălcare am comis? Am făcut-o în interesul meu? Sper că judecătorul va fi corect, va studia cazul și va intra în esența lui, iar pe baza acestor fapte va lua o decizie adecvată”.

  Totodată, Stoianoglo a vorbit și despre așa-numitul „caz Chitoroagă”, pe baza căruia procurorului general suspendat i-a fost înaintată acuzația de abuz în serviciu.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat

  „Sunt sigur că dosarul Chitoroagă a fost trimis în judecată doar pentru a justifica acțiunile împotriva mea. Deoarece dacă dosarul intentat pe numele lui Chitoroagă va fi închis, atunci pretențiile față de mine dispar. În general, ei nu ar trebui să aibă nici o pretenție față de mine, deoarece nu am făcut nici un rău nimănui. Mai mult, eu nu am făcut nimic, toate greșelile au fost comise la nivel de contabilitate. Este vorba de erori tehnice”.

  Amintim că Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea dosarului de abuz de serviciu, deschis pe numele lui Stoianoglo. Mai exact este vorba despre episodul în care Stoianoglo a dispus să îi fie acordată fostului șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, indemnizaţia unică, prevăzută de Legea cu privire la Procuratură, pentru acuzatorii care părăsesc sistemul. Stoianoglo afirmă însă că ordinul a fost anulat, iar banii returnați în haznaua Procuraturii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021