Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cavcaliuc, din nou în vizorul PG

  Fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, riscă să compară, din nou, în fața magistraților. Procuratura Generală a dispus reluarea urmăririi penale pe numele săi, iar în două cazuri este vorba de dosare pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost anulată anterior de Procuratura Anticoruție.

  Maria Vieru procuror, Procuratura Generală

  „În concret, SPIA ar fi stabilit o serie de încălcări pretins abuzive ale șefului-adjunct al IGP, care, în cursul anului 2015, ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, acordat grade speciale și concedii, fără a avea împuterniciri în acest sens, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari.Chiar dacă ulterior, angajații MAI au fost repuși în drepturi prin deciziile irevocabile ale instanțelor de judecată, fiecare fiind despăgubit cu sute de mii de lei, iar caracterul ilegal al acțiunilor șefului-adjunct al IGP a fost confirmat, Procuratura Anticorupție a refuzat, în intervalul anilor 2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele.”

  Potrivit Mariei Vieru, Procuratura Generală a reluat investigațiile pentru a da o apreciere juridică și a adopta soluții legale în fiecare dintre cazurile în care figurează fostul șef-adjunct al IGP. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că nu are de gând să plece din țară și este gata să-și apere nevinovația.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021