Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Catană: Sunt mult mai mulți oameni nemulțumiți, care s-ar putea alătura la proteste

  Moldova este cuprinsă de proteste din ce în ce mai mult. Numărul persoanelor care vin să protesteze în regim non-stop în centrul capitalei crește de la o zi la alta. Principala revendicare a manifestanților este obligarea actualei guvernări să predea puterea și să fie organizate alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. La aceste acțiuni de protest organizate de partidul „ȘOR” s-ar putea alătura și alți manifestați, de altfel o rezervă foarte serioasă. O opinie în acest sens a fost exprimată de expertul în drept constituțional, Vitalie Catană, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  „Realmente sunt mult mai mulți oameni nemulțumiți care s-ar putea alătura la proteste. Să nu-și facă actuala guvernare iluzii, pentru că s-ar putea să se treacă de acest prag de reținere legat de anumite atitudini și să iasă realmente mult mai mulți. Eu îi garantez Maiei Sandu că sunt foarte mulți oameni care ar vrea să iasă la proteste, dar nu o fac deocamdată din varii motive”, a declarat Vitalie Catană, expert în drept constituțional.

  Amintim că, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că cei care protestează astăzi sunt plătiți din banii furați de la toți cetățenii. Ea a menționat că: ar ieși la aceste acțiuni doar „cei care nu vor să lucreze și să câștige bani la proteste”.

  „Să spui despre protestatari că sunt niște leneși și niște oameni neangajați în câmpul muncii eu cred că etichetările pe care le-a dat doamna Maia Sandu sunt neavenite, nu poți să vorbești despre cetățeni în acest hal. Da, lucrurile nu sunt perfecte, dar ceea ce trebuie să știe orice guvernare e că și ei sunt cetățenii noștri, așa arată. Dacă lor li se pare că cetățenii moldoveni sunt cei care arată glamour și își permit la Paștele Blajinilor să arate opulență, acestea sunt imagini înșelătoare. (…) Faptul că nu lucrează mulți nu se datorează lenei, pur și simplu mulți nu își găsesc un loc de muncă. Faptul că noi avem cetățeni care nu lucrează nu înseamnă că sunt leneși probabil, înseamnă probabil că și autoritățile au o problemă atunci când reglementează relațiile de muncă și sunt oameni care nu găsesc de muncă. Să dai vina pe acești oameni mi se pare nepotrivit”, a subliniat Vitalie Catană.

  În același timp, Vitalie Catană susține că starea de nemulțumire în societate crește cu fiecare zi tot mai mult, sunt foarte mulți cetățeni cu loc de muncă și cu stare bună, dar care au intenția să-și vândă afacerile, casele și să plece.

  „Eu cred că protestele nu trebuiau să înceapă în toamna lui 2022, ele trebuiau să înceapă în 2021, în toamnă. S-a întâmplat abia acum. (…) Sunt foarte mulți cetățeni și cu loc de lucru și cu stare bună și care au intenția să-și vândă casele, să-și vândă afacerile și să plece. Până în acest hal s-a ajuns. Starea de nemulțumire în societate a ajuns și la păturile care în aparență nu ar trebui să ajungă, dar probabil s-a ajuns deja la un moment în care și ei simt un disconfort și se datorează în mare parte acestei guvernări. Dacă doamna Maia Sandu nu știe acest lucru îl spunem noi: nemulțumirea este reală și se va convinge de acest lucru când va merge să ceară votul cetățenilor, iar dacă nu știe o anunțăm că va avea parte de surprize neplăcute în alegeri”, a conchis Catană.

  Menționam că, în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al președinției și serviciul de presă al guvernului nu au venit cu o reacție la declarațiile comentatorului politic, Vitalie Catană.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite...

  Noutăţi

  Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun,...

  Noutăţi

  Au protestat pentru că nu sunt de acord cu noul director al fabricii. Este vorba despre zeci de angajaţi ai combinatului de panificație ”Franzeluţa”...

  Noutăţi

  După cum informează serviciul de presă al Partodului “ȘOR”, manifestațiile antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”, vor continua până când actuala guvernare a PAS și...

  Copyright © 2021