Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cât costă să postești?

  Plătesc mai întâi serviciile comunale și apoi vin la piață ca să cumpere cele mai ieftine produse. Așa spun că postesc oamenii pe care i-am întâlnit astăzi în Piața Centrală. Și tinerii și vârstnicii, toți laolaltă, se plâng că prețurile produselor de post sunt prea mari, iată de ce, nici pensiile și nici salariile nu le ajung pentru a-și cumpăra merinde.

  Forfotă mare era astăzi în Piața Centrală la tarabele unde se vând produse de post. Mulți cumpărători însă, au rămas doar cu întrebatul atunci când au văzut prețurile produselor.

  “Eu l-am apucat pe Stalin și pe Lenin, dar amu trebui trei Stalini și Vlad Țepeș să-i castreze pe toți. Amu stau și vând borș să-i plătesc ei comunalele, da, iată, să o satur, că ea are 21 de mii, dar eu am 1.800.”

  “Pe doamna Sandu să o aduceți aici, care primește 21 de mii de lei, nefăcând nimic, lasă să vină ea să vadă ce prețuri sunt aici.”

  „Plătesc toate comunalele și pe urmă iau așa nu de 8 lei cartofi, dar așa de șase lei de 5 lei.”

  Astăzi la Piața Centrala din Capitală un kilogram de fasole putea fi cumpărat cu 23 de lei. Iar în jur de 30 de lei costă un kilogram de năut. Mai ieftin poate fi cumpărată mazărea. Aceasta costă 10 lei per kilogram. Opt lei este prețul pentru un kilogram de cartofi. Pentru un kilogram de miez de nucă, chișinăuenii trebuie să scoată din buzunar 200 de lei. Iar un kilogram de semințe de bostan costă 50 de lei.

  PREȚURILE LA PRODUSELE DE POST

  Fasole 23 de lei
  Naut 30 de lei
  Mazăre 10 lei
  Cartofi 8 lei

  Și prețurile legumelor sunt destul de piperate. Astfel un kilogram de roșii costă în jur de 20 de lei. Cu zece lei mai mult costă castraveții. Un kilogram de ardei dulci poate fi cumpărat cu 25 de lei. Iar pentru un kilogram de varză, chișinăuenii trebuie să scoată din buzunar 12 lei. Cu trei lei mai mult costă o legătura de ridiche, iar un kilogram de conopidă poate fi cumpărat cu 16 lei.

  PREȚURILE LA LEGUME

  Roșii – 20 de lei
  Castraveți -30 de lei
  Ardei dulci -25 de lei
  Varză – 12 lei
  Conopidă -15 lei
  Ridiche -15 lei

  „Încă luna asta trăim așa dar de luna viitoare nu știu ce va fi, cred că nu se va uita nimeni la nimic, toți vor mânca pâine și cu ceai, dimineața, la amiază și seara, cu comunalele acestea a lor. Atâta ne-am zbătut și atât am avut încredere, și suntem puși pe burtă, toată lumea e pusă pe burtă, numai bogații o să trăiască, iar săracii o să moară de foame.”

  „Anul acesta e mai scump cu mult decât anul trecut, nu vrea nimeni să lucreze la pământ, de atâta e mai puțină varză și e mai scump.”

  Postul Crăciunului a început duminică, în data de 28 noiembrie și se va încheia pe 6 ianuarie, în ajun de Crăciun. Postul înaintea Sărbătorii Nașterea Domnului durează 40 de zile, timp în care enoriașii se vor abține de la lactate, carne, ouă și pește.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021