Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Carantina impusă în Anglia din cauza noii tulpini a coronavirusului ar putea dura trei luni

  Carantina impusă în Anglia pentru a opri valul de infectări cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 va începe să fie ridicată abia din luna martie, a atenţionat marţi un ministru al guvernului britanic, informează AFP, potrivit Agerpres.

  „Când vom intra în luna martie, ar trebui să putem ridica unele dintre aceste restricţii, însă nu neapărat toate”, a avertizat Michael Gove, însărcinat cu coordonarea acţiunii guvernului britanic, la postul Sky News.

  „Vom face tot ce putem pentru ca pe cât posibil cât mai multe persoane să fie vaccinate, în aşa fel încât să putem ridica progresiv restricţiile”, a mai spus el.

  În faţa răspândirii alarmante a noii tulpini a virusului, cu 50-70% mai contagioasă potrivit cercetătorilor britanici, şi a riscului ca sistemul de sănătate britanic să se prăbuşească, premierul Boris Johnson a extins lockdown-ul deja aplicat pentru trei sferturi din populaţia Angliei la întreaga provincie şi l-a înăsprit. Şcolile, rămase până acum deschise, şi-au închis porţile.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze asupra originii coronavirusului a sosit joi în China, la Wuhan, un timp...

  LUMEA

  Statele Unite au depăşit 22 de milioane de cazuri de COVID-19 înregistrate de la începutul epidemiei, relatează duminică DPA.

  LUMEA

  Guvernatorul statului Colorado, democratul Jared Polis, a anunţat marţi că s-a detectat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus pe teritoriul...

  LUMEA

  Un tânăr pilot german a desenat o seringă uriaşă pe cer în timpul unui zbor de aproape 300 de kilometri în Baden-Württemberg, chiar înainte...

  Copyright © 2020