Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Capriciile” lucrătorilor medicali

  Șefa de la Sănătate, Ala Nemerenco este de părere că refuzul lucrătorilor medicali de a se vaccina împotriva coronavirusului este doar un „moft”, iar autoritățile nu vor satisface aceste „capricii” și nu le vor plăti indemnizația unică de 16 mii lei în cazul îmbolnăvirii cu Sars Cov 2. O declarație în acest sens a fost făcută de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

  Ala Nemerenco, ministrul sănătății al RM

  „Dacă nu vor să lucreze în prima linie … adică nu lăsa medicii în prima linie, deși nu cred că există medici nevaccinați în prima linie. Vorbesc mai mult despre alți angajați. Nu le putem satisface capriciile să nu se vaccineze, lăsându-i să lucreze în secții Covid și plătind în continuare indemnizații pe banii tuturor contribuabililor în caz de îmbolnăvire”

  În același timp, Ministrul Sănătății a dat de înțeles că actuala conducere a țării va insist ape vaccinarea obligatorie nu numai în rândul lucrătorilor din sistemul de sănătate și educație, ci și în rândul altor categorii de lucrători.

  Ala Nemerenco, ministrul sănătății al RM

  „Din momentul în care am început să cerem de la cadrele didactice care vin în fața copiilor să prezinte un certificat de vaccinare, trebuie să avem curajul să înaintăm aceleași cerințe altor categorii. Dacă cineva din lucrătorii sistemului medical nu vrea să se vaccineze, apare o întrebare firească – cât de bine cunosc ei medicina?”.

  Anterior, statul plătea o indemnizație de 16 mii de lei tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății care s-au îmbolnăvit la locul de muncă. Din cauza noilor modificări introduse de actuala guvernare, acum doar lucrătorii medicali vaccinați pot beneficia de ajutorul material. În același timp, indemnizația în valoare de 100 de mii de lei, stabilită de conducerea anterioară a țării, se plătește acum doar familiilor lucrătorilor medicali vaccinați care au decedat din cauza noului coronavirus.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021