Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Capitală: Investițiile în active imobilizate, în scădere cu 15%

  Investițiile în active imobilizate din contul tuturor surselor de finanțare realizate în perioada ianuarie-iulie în municipiul Chișinău au însumat 8 miliarde de lei.

  Cifra este în scădere cu aproape 15% față de ianuarie-iunie 2021. Sursa principală de finanțare a investițiilor au fost mijloacele proprii ale investitorului, ponderea cărora a constituit 68,4%.

  Totodată, în ianuarie-iunie, investițiile în imobilizări corporale au constituit 7,8 miliarde de lei, fiind în descreștere cu 15,5% față de ianuarie-iunie 2021.

  Investițiile în imobilizări necorporale au constituit 265,3 milioane de lei sau cu 4,8% mai mult față de ianuarie-iunie 2021.

  Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au crescut volumele investițiilor la imobilizările corporale cum ar fi clădiri rezidențiale (+13,2%).

  Mai mult, în perioada analizată față de ianuarie-iunie 2021 au scăzut volumele investițiilor la următoarele imobilizări corporale: clădiri nerezidențiale (-9,9%), mijloace de transport (-13,5%), mașini și utilaje (-17,0%), construcții inginerești (-39,4%).

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Manifestările cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi inaugurate la Chișinău pe 17 decembrie. Solicitată de IPN, viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că toate...

  Noutăţi

  În weekend-ul: 3-4 decembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor...

  Noutăţi

  În perioada 1 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, vor fi comercializați brazi de Crăciun în mai multe locuri din Capitală. Viceprimarul Olga Ursu...

  Noutăţi

  Începând cu data de 1 decembrie, ruta de troleibuz nr. 31 „or. Chișinău – or. Sângera” va fi înlocuită cu ruta de autobuz nr....

  Copyright © 2021