Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Capitala fără gherete

  La Chișinău, continuă evacuarea gheretelor amplasate ilegal. Astăzi, în sectorul Râșcani al capitalei au fost evacuate chioșcurile care au fost amplasate contrar prevederilor reglementărilor privind desfășurarea activităților comerciale în municipiul Chișinău.

  Înghețata, vata de zahăr și cafeaua sunt cele mai populare achiziții ale cetățenilor atunci când se plimbă în parc. Adesea, acestea nu sunt cumpărate la magazinele din apropiere, ci anume la chioșcurile situate chiar în zonele de recreere. Deseori, astfel de tarabe sunt instalate ilegal.

  Vlad Melnic, pretor, sectorul Râșcani, or. Chișinău

  „Nu contează unde sunt chioșcurile, fie că este un teritoriu privat sau teritoriul municipalității, primăria trebuie să elibereze autorizații agenților economici. Adică, pentru ca astfel de tarabe să funcționeze, agentul trebuie să scrie o cerere la primărie. Aceasta va fi analizată de comisie, după care consiliul municipal trebuie să voteze în favoarea acestuia. „

  De această dată, evacuarea gheretelor a avut loc în sectorul Rîșcani al capitalei. Agentul economic a început să activeze fără permisele necesare acum o lună, dar după o conversație preventivă cu pretorul, a acceptat să scoată voluntar ghereta.

  Vlad Melnic, pretor, sectorul Râșcani, or. Chișinău

  „Acest agent economic a depus o petiție la primărie, dar cu unele încălcări. În acest sens, primăria împreună cu pretorul au decis să înceteze activitatea lor”

  Autoritățile orașului vor continua să evacueze tarabele instalate ilegal. Proprietarii lor vor fi anunțați în prealabil cu privire la necesitatea evacuării voluntare a gheretelor.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020