Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Caniculă și precipitații record în China. Oamenii se ascund în buncăre

  China se confruntă cu fenomene meteo extreme, precipitațiile record și valul de căldură arzător făcând ravagii. Orașe și terenuri agricole au fost inundate, case și drumuri au rămas îngropate după alunecările de teren, culturile agricole se usucă din cauza arșiței. Angajații care trebuie să facă testele Covid se prăbușesc din cauza insolației, iar oamenii încearcă să scape de caniculă ascunzându-se în adăposturi antiaeriene.

  De la începutul verii, China se confruntă cu un val nesfârșit de urgențe meteorologice extreme, scrie CNN.

  Oamenii de știință avertizează de ani de zile că această criză climatică amplifică fenomenele meteo extreme, care devin mortale și tot mai frecventă. Acum, la fel ca mare parte din lume, China se confruntă cu impactul vremii extreme.

  71 de stații meteo din China au înregistrat temperaturi care au doborât recorduri istorice

  Încă din mai, furtunile puternice au provocat inundații severe și alunecări de teren în regiuni întinse din sudul Chinei, zeci de oameni au murit, iar pierderile economice au fost de miliarde de yuani.

  În iunie, precipitațiile au doborât „recordurile istorice” în provincia de coastă Fujian, precum și în părți din provinciile Guangdong și Guangxi. În același timp, un val de căldură înăbușitor a cuprins nordul Chinei, împingând temperaturile peste 40 de grade Celsius. Acest val de căldură a cuprins acum jumătate din țară, afectând peste 900 de milioane de oameni sau aproximativ 64% din populație. Cu excepția a două provincii, aproape toate din nord-estul Chinei au emis avertismente de temperatură ridicată, 84 de orașe emitând alerte meteo roșii miercurea trecută.

  În ultimele săptămâni, un total de 71 de stații meteorologice din China au înregistrat temperaturi care au doborât recordurile istorice. Patru orașe – trei în provincia centrală Hebei și unul în Yunnan în sud-vest – au înregistrat temperaturi care au ajuns la 44 de grade Celsius, potrivit Centrului Național pentru Climă.

  Căldura înăbușitoare a coincis cu o creștere a cazurilor de Covid, făcând testarea în masă impusă de guvern cu atât mai chinuitoare pentru rezidenți – inclusiv persoanele în vârstă – care trebuie să aștepte în cozi lungi sub soare. A devenit, de asemenea, o sarcină periculoasă pentru lucrătorii din domeniul sănătății care trebuie să stea ore în șir în aer liber îmbrăcați în costume de protecție, în timp ce administrează testele.

  Mai multe videoclipuri cu lucrătorii Covid care se prăbușesc din cauza insolației au devenit virale pe rețelele sociale. Mai multe imagini cu oameni care stau într-un adăpost antiaerian pentru a scăpa de caniculă pe fondul unei avertismente meteo din Nanjing, provincia Jiangsu, au fost distribuite de asemenea pe rețelele sociale.

  Valul de căldură a provocat, de asemenea, penurie de energie în unele regiuni și a afectat producția agricolă a țării, ceea ce va duce la alimente mai scumpe.

  digi24.ro

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că...

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  LUMEA

  China a anunţat marţi că îşi va accelera campania de vaccinare a persoanelor vârstnice împotriva maladiei COVID-19, după ce a înregistrat un număr record...

  Copyright © 2021