Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Candidatul Grosu ”a eșuat”

  Deputații mai multor fracțiuni parlamentare au părăsit astăzi ședință în plen, la care urma să fie examinat votul de încredere pentru guvernul lui Igor Grosu. Fracțiunile Partidului Socialiștilor și platforma „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la spectacolul „regizat” de Maia Sandu și de deputații PAS. Potrivit aleșilor poporului, acest show contrazice interesele cetățenilor țării.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat PSRM

  „Credem că ultimele consultări, care sunt o obligație a președintelui Republicii Moldova, au fost doar o imitație. Credem că președintele nu a manifestat un interes sincer în a căuta sprijin politic pentru acest guvern. Credem că aceasta este un spectacol regizat și nimeni nu a luat în considerare în mod serios posibilitatea votării acestui guvern astăzi. Într-o situație în care doamna președinte nu s-a arătat interesată să găsească soluții împreună cu parlamentul, nu vrem să participăm la acest joc. Prin urmare, fracțiunea PSRM va părăsi sala de ședințe și ulterior vom reveni la activitate„

  Marina Tauber, deputat, Fracțiunea ”ȘOR”

  «Nu vrem să luăm parte la acest circ. Ne-am dat seama că ceea ce se întâmplă astăzi nu este real. Oamenii mor, nu există vaccinuri în țară. Nu ni s-au prezentat soluții pentru depășirea crizei pandemice, sociale și economice. În schimb, suntem din nou obligați să participăm la astfel de spectacole. Părăsim această ședință”

  În cele din urmă, în sala de ședință au rămas doar 43 de deputați. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat lipsa de cvorum pentru a continua ședința de astăzi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021