Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Când va veni vara?

  După un început de vară cu temperaturi tomnatice și ploi, sinopticienii promit zile cu soare. Astfel, în zilele următoare vom avea parte de temperaturi generoase care vor varia între 18 și 25 de grade. Cum vor fi cele trei luni de vară și ce surprize ne-a pregătit vremea, a aflat colega noastră, Ilona Vedrașco.

  Vreme carasctiristică lunii noiembrie, în timp ce-n calendare este iunie. Vara din acest an a debutat cu temperaturi anormal de reci. Cu toate acestea, meteorologii cataloghează acest fenomen drept o normalitate. Potrivit sinopticienilor, o situație similară a fost atestastată atât în 2001, cât și-n 2016.

  Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al SHS

  «Astfel de temperaturi scăzute sunt înregistrate în țara noastră, în medie, la fiecare 10 ani».

  Mai mult, sinopticienii spun că în pofida faptului că primele zile ale verii au fost reci, luna iunie va fi caldă, ce-i drept fără călduri sufocante. Temperaturile caractristice acestei perioade a anului sunt așteptate săptămâna viitoare. Chiar dacă meteorologii nu se grăbesc să dea cifre concrete, ei spun că știu cum va fi vremea în acestă vară. Potrivit lor, cele mai fierbinți vor fi, tradițional, lunile iulie și august. Deși, temperaturi anormal de ridicate nu se vor atesta.

  Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al SHS

  «Până pe 8 iunie, temperatura va crește până la +25 grade. Noaptea, indicii termici vor varia între 8 și 13 grade, iar după data de 10 iunie , acest indice va crește până la 15 grade. Adică, temperaturile revin la normal».

  Iar prima lună a verii va fi ploioasă. Precipitații cu descărcări electrice se vor înregistra pe întreg teritoriul țării.

  Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al SHS

  «Ploi vor cădea în perioada 5 iunie – 8 iunie, deoarece în această perioadă va exista o creștere a temperaturii, este posibil și grindină».

  Lunile iulie și august vor fi secetoase, iar ploile vor deveni, mai degrabă, o raritate. Potrivit meteorologilor, în mare parte, vara va fi una obișnuită, similară anilor trecuți.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021