Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Când a fost să moară ștefan, multă jale-a fost în țară

  ”Ne trebuie un Ștefan în politica moldovenească”, este concluzia la care au ajuns toți cei veniți să depună astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Să-i aducă un omagiu marelui domnitor au venit politicieni, dar și tineri care au demonstrat cunoștințe impresionante în domeniul istoriei

  ION CEBAN, PRIMAR GENERAL DE CHIȘINĂU

  «Ștefan cel Mare a fost un ilustru domnitor al Moldovei. Și probabil anume în perioada domniei sale, a fost cea mai mare dezvoltare a teritoriului, a statului, însuși bazele stabilității economice și politice au fost determinate în acea perioadă lungă de domnie a lui Ștefan cel Mare».

  CORNELIU POPOVICI, CONSILIER AL PREȘEDINTELUI RM

  «Cu siguranță el poate servi drept exemplu pentru foarte mulți politiceni care au ca deziderat principal consolidarea țării noastre, Republica Moldova».

  «Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai mari domnitori pe care i-a avut țara noastră, pentru că de el s-a temut până și cel mai aprig dușman al țării Moldovei. A avut calități pe care puțini dintre conducătorii Moldovei le au, din cei care s-au perindat. Eu cred că tinerii trebuie să conștientizeze importanța acestei figuri pentru RM».

  «A fost un conducător foarte bun, de temut pentru toți dușmanii».

  Ștefan cel Mare este o personalitate marcantă a istoriei Țării Moldovei, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar.Pe parcursul domniei sale a dus peste 40 de războaie sau bătălii. Cel mai mare succes militar a fost victoria zdrobitoare în Bătălia de la Vaslui din 1475, împotriva unei puternice armate otomane.

  Facebook

  Copyright © 2020