Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campionatul Moldovei la motocross

  Chișinăul este unul dintre puținele orașe din lume care are un traseu special pentru cursele de motocross. Interesant este că cele aproximativ 2 km de drum au apărut pe hartă într-un mod natural, fără ca omul să contribuie la amenajarea acestuia. În curând traseul moto Schinoasa va găzdui un eveniment sportiv de anvergură. Este vorba despre o cursă de motociclete atât cu participarea sportivilor din țară, cât și peste hotarele acesteia.

  Motocrossul există deja de un secol. Acesta este recunoscut atât la nivel de disciplină clasică, și nu doar. Motocrossul este cel care a stat la baza apariției mai multor genuri de curse, multe dintre care și-au câștigat dreptul de a se alinia sporturilor oficiale. În Moldova, primul Campionat European de Motocross Junior s-a desfășurat în 2019. Din cauza pandemiei, competiția a fost pusă pe pauză. Sâmbătă, 10 iulie, toți iubitorii de adrenalină și senzații tari sunt așteptați, din nou, în cartierul Telecentru al capitalei pentru a se bucura de răcnetul motoarelor.

  Victor Golovicichin, președintele Federației de Motociclism din Republica Moldova

  «Vor participa aproximativ 60 de sportivi din Moldova și sperăm că vor veni oaspeți din Ucraina. Vor fi curse la categoria de vârstă de la 4 la 10 ani».

  Totodată, la curse vor participa și ATV-urile. Și asta fiindcă, numărul sportivilor care preferă aceste unități de transport s-a dublat, spune Golovicichin.

  Victor Golovicichin, președintele Federației de Motociclism din Republica Moldova

  «Cea mai interesantă cursă va fi printre profesioniști, unde cei mai puternici sportivi ai țării vor concura pentru titlul de campion al Moldovei».

  Competiția va avea loc pe traseul Schinoasei din cartierul Telecentru pe data de 10 iulie la ora 12.00

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021