Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campionat la pescuit pe mal

  Iubitorii de pescuit din Republica Moldova au luat parte la cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Spinning de pe mal. Competiția, care s-a desfășurat pe malul lacului din satul Mingir, raionul Hâncești, a durat două zile. Din păcate, însă participanții nu se pot bucura prea mult de captura lor, pentru că potrivit regulamentului concursului, peștele prins trebuie aruncat înapoi în lac.

  Câștigătorul celei de-a treia etape a competiției a fost Veaceslav Groza din Ucraina. El a reușit să prindă cei mai mulți pești, 16 la număr.

  “-Medalia de aur îi revine participantului din Odesa, Veaceslav Groza, premiul de 2500 de lei.”

  Câștigătorul locului al doilea s-a ales cu un premiu bănesc de 1500 de lei. Deținătorul locului al treilea a fost premiat cu 1000 de lei. Printre participanți a fost și Irina Djăibo, singura femeie din concurs. Irinei i-a surâs norocul și a prins cel mai mare pește.

  “Biban – 560 de grame a fost prins de Irina Djăibo!”

  Irina Djăibo, participantă

  “La mine și bunelul, și străbunelul au fost pasionați de pescuit și deja după ce m-am căsătorit, pescuim împreună cu soțul.”

  Cel mai mic concurent a fost un băiat de doar 12 ani.

  Andrei Lazăr, participant

  “Îmi place foarte mult la pescuit, cel mai mult îmi place atunci când prinzi peștele și el opune rezistență. E un sentiment de neuitat.”

  Concurenții spun că pescuitul are și câteva secrete, pe care, cu regret, nu le pot dezvălui. Dar, la fel ca și orice activitate, pescuitul sportiv are niște reguli care trebuie respectate.

  “La competiții nu avem voie să luăm pește acasă. Acest lucru se permite doar dacă vii la pescuit așa de unul singur, la competiții este interzis.”

  Astfel, după ce a fost prins, peștele este cântărit și aruncat înapoi în lac.

  “E pasiunea mea, timp liber nu poate fi, e o plăcere extraordinară când cu băieții seara vorbești, faci mâncare, peștele nu e cel mai important, aerul curat.”

  „De obicei prindem pește prădător, păstrav, șalău, știucă. Aici se prinde mai mult păstrav și șalău».

  “Noi pescuim pești răpitori, Șalău și Biban, alți pești răptori nu sunt în lacul acesta. Concursul e greu pești sunt puțini, mofturoși nu vor să răspundă la nălucile noastre.”

  La eveniment au participat și concurenți din alte țări ca România și Ucraina.

  Vitalii Ivașura, participant, Ucraina

  “Noi, echipa de pescari din Odesa, ne străduim să nu pierdem niciun competiție în Moldova, pentru că aici este foarte interesant, ne primesc cu mult suflet.”

  “Băieților le reușește de minune să creeze atmosferă. Și la noi sunt organizate astfel de competiții, dar nu de așa amploare. Aici se simte acest spirit al competiției.”

  Campionatul Moldovei la Spinning de pe mal se desfășoară în Moldova, în fiecare an, din 2008, și este divizat, în trei etape. Evenimentul are loc în locații diferite și sunt selectate de organizatori. Ieri în localitatea Mingir, raionul Hâncești a avut loc a treia etapă a concursului, care a fost și ultima din acest an. La această etapă a competiției au participat 48 de concurenți divizați în 18 echipe.

  Alexandr Borisevici, arbitru principal al competiției

  “Acest an a fost unul cu noroc, a fost pește, undeva mai mult, undeva mai puțin, dar a fost bine, am avut și mulți oaspeți și mulți începători.”

  Concurenții spun că participă nu pentru a obține un trofeu, dar pentru că sunt pasionați de pescuit și iubesc să se afle în natură, într-un mediu curat și liniștit, dincolo de munca de zi cu zi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021