Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campanie de informare la sate

  „Vaccinează-te, pentru ca viaţa să revină la normal!”, este îndemnul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale care a lansat astăzi o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei din mediul rural. Evenimentul a avut loc în satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi.

  Potrivit celor de la Sănătate, în cadrul campaniei, specialişti în sănătate publică şi comunicare merg din sat în sat, de la poartă la poartă şi comunică direct cu oamenii despre beneficiile imunizării împotriva COVID-19.

  Denis Cernelea, secretar de stat, MSMPS

  «Echipele mobile, prin intermediul autocarului vaccinării vor ajunge în 24 de raioane preconizate din start, prioritar vor fi selectate cele cu o rată de vaccinare mai redusă, pentru a crește nivelul de conștientizare și înțelegere a populației cu privire la importanța vaccinării împotriva Covid 19».

  Totodată, sunt organizate cursuri de instruire pentru angajaţii din asistenţa medicală primară, în scopul promovării imunizării. În cadrul campaniei, sunt prevăzute şi acţiuni de consolidare la nivel comunitar a parteneriatelor dintre autorităţile publice centrale, liderii de opinie, reprezentanţii cultelor religioase, la fel pentru a promova imunizarea anti-COVID-19.

  Liuba Cimbir, șef, Centrul de Sănătate, Hîrbovăț

  «Sperăm ca pentru toți angajații din medicina primară acesta va fi un support foarte important pentru a promova vaccinarea, deoarece doar prin vaccinare în rândul populației, noi vom căpăta o imunitate colectivă și doar așa, sperăm ca în decurs de câțiva ani vom reveni la modul de viață, precedent pandemiei».

  Campania de informare şi sensibilizare a populaţiei din mediul rural „Vaccinează-te, pentru ca viaţa să revină la normal!” are loc în cadrul Proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19”. Potrivit ultimelor date ale MSMPS, în Republica Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18%.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021