Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campania națională ”Donator”

  Campania națională de colectare a sângelui ”Donator” este în plină desfășurare. Aceasta a avut deja loc în câteva localități mari ale țării și a reunit câteva mii de voluntari. Rezultatele preliminare ale campaniei au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către aripa de tineret a Partidului Socialiștilor din Moldova, „Garda Tânără”.

  Pentru a menține nivelul necesar de aprovizionare cu sânge și plasmă în toată Moldova, pe zi, trebuie să doneze sânge 250 de voluntari pe zi. Iar în cadrul companiei naționale „Donator”, peste 100 de persoane vor putea dona sânge doar într-un singur sector din capitală sau dintr-o singură localitate. Campania ”Donator”, organizată de ”Garda Tânără” a început pe 1 martie. De atunci, evenimente de colectare a sângelui au avut loc în 15 orașe în urma cărora au fost colectați 647 litri de sânge și 157 litri de plasmă.

  Iurie Vitneanschi, vicepretor sectorul Botanica

  ”Săptămâna trecută a avut loc un eveniment la Ocnița, în unul dintre cele mai mari sate. Trebuie remarcat faptul că aceste evenimente au avut loc nu numai în centrele regionale, ci și la Chișinău. În sectorul Botanica déjà de două ori, la Centrul medicilor de familie, au avut loc astfel de evenimente. Și Pretura Râșcani a susținut acest eveniment ”.

  Campania este un eveniment care se va desfășura pe termen lung, astfel încât ”Garda Tânără” intenționează până la sfârșitul acestei luni, să viziteze încă 4 localități ale țării. Vorbim despre Ialoveni, Rezina, Dubăsari și Ștefan Vodă.

  Radu Mereacre, secretar executiv ”Garda Tânără„ Ialoveni

  «„Vineri, 16 aprilie, la Centrul de Sănătate Ialoveni, de la 09:00 la 15:00, invit pe toată lumea să participe la donarea de sânge. Promitem să asigurăm toate măsurile de protecție necesare. Și cel mai important, nu uitați că viața noastră are o prioritate ”.

  Doar pe parcursul anului trecut, în cadrul campaniei s-au desfășurat 35 de evenimente de colectare a sângelui.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020