Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campania de vaccinare

  Peste 416 mii doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent în R. Moldova. Doar săptămâna trecută au fost administrate 100 de mii de doze de vaccin. Datele au fost făcute publice de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în cadrul unei conferinţă de presă.

  Alexei Ceban, medic epidemiolog

  «La moment în RM au fost imunizate 416814 doze adică jumătate din dozele care au fost livrate țării noastre. Dintre care 340151 de persoane vaccinate cu o doză, ceea ce reprezintă peste 10 % din populația generală, și persoanele vaccinate cu două doze, reprezintă 2,2 %».

  În acest sens, deja peste 76 de mii de persoane au fost imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19. Totodată, 0,33% dintre persoanele imunizate au avut reacţii post-vaccin.

  Alexei Ceban, medic epidemiolog

  «1376 de evenimente adverse care au fost înregistrate dintre care 94,4 % sunt forme ușoare și doar 78 de evenimente adverse post imunizări sunt forme moderate adică o febră mai mare de 38,5 și o reacție alergică fără forme severe înregistrate la moment».

  În altă ordine de idei, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că maratoane similare asemenea celor două ce s-au desfăşurat în municipiul Chişinău vor fi organizate şi în alte localităţi ale R. Moldova. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în această săptămână, în RM va ajunge un lot de 45 de mii de doze de vaccin prin Platforma COVAX.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021