Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Campania de salubrizare de toamnă

  În urma acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc s-au adunat sute de saci cu gunoi. Despre aceasta a anunțat în această dimineață, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. Potrivit edilului, la inițiativa lansată de Primăria Municipiului Chișinău au participat în jur de 800 de persoane, reprezentanți ai preturilor de sector, întreprinderilor municipale, ai sectorului asociativ, agenți economici, tineri, voluntari și simpli cetățeni.

  Participanții au fost repartizați pe sectoare, de-a lungul albiei râului pe tronsonul strada Ismail și strada Lunca Bâcului. Aceștia au fost asigurați cu măști de protecție, mănuși și pungi. Totodată, cei prezenți la acțiunea de curățenie au fost organizați în grupuri mici, pentru respectarea măsurilor de siguranță COVID-19. În cadrul acțiunii de salubrizare au fost colectate deșeuri menajere, plastic, sticlă, metal, hârtie, textile, precum și deșeuri vegetale. Tot în perimetrul albiei râului Bâc angajații subdiviziunilor municipale de salubrizare au întreprins acțiuni de cosire a ierbii. De asemenea, în sectoarele capitalei, au fost desfășurate activități de salubrizare, cu participarea cetățenilor, în sectoarele unde locuiesc.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Este regretabil ce am găsit în preajma agenților economici. Câtă murdărie este generate de acei agenți economici care se află în preajmă. Apelul public este că Chișinăul este al fiecăruia dintre noi nu este a cuiva anume și de aceasta este bine să se facă curățenie doar sub nasul acelor agenți economici, a persoanelor fizice care în zona albiei râului Bâc sau în alte zone, lasă grave întrebări de imagine».

  Amintim că Primăria a dat startul Campaniei de salubrizare de toamnă a teritoriului municipiului Chișinău, iar aceasta se desfășoară începând cu 20 septembrie și până pe 30 noiembrie.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021