Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Câinii vagabonzi, în vizorul municipalității

  Regia Autosalubritate are la dispoziție două zile pentru a prezenta un plan de intervenție pentru reducerea numărului de câini vagabonzi care umbă în liberate pe drumurile din municipiul Chișinău. Solicitarea a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor municipale.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Solicit ca, până miercuri, Regia Autosalubritate să prezinte un plan foarte concret de intervenție în privința câinilor vagabonzi. Noi nu putem să punem mai presus securitatea și sănătatea publică decât interesele iubitorilor de animale și aceste animale care se plimbă nestingherit.”

  Edilul Capitalei le-a mai solicitat responsabililor instituțiilor de protecția ordinii publice să verifice informațiile referitoare la aducerea câinilor pe teritoriul municipiului din localități limitrofe.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Ar mai exista un fenomen, nu știu cât de real este… Ar fi unii șmecheri din suburbii și raioanele aferente care adună câinii și-i aduc aici, în municipiul Chișinău. Nu am probe exacte în această privință, dar tot dvs sunteți cei care le furnizați. De aceea, văr rog foarte mult să verificați. Inclusiv, rog suportul din partea Poliției. În caz că se adeverește, să fie pedepse maxime.”

  Săptămâna trecută, în sectorul Ciocana, doi copii s-au ales cu răni și haine rupte după ce au fost atacați de câțiva câini vagabonzi, în timp ce se întorceau acasă de la școală. Potrivit autorităților, pe străzile din Chișinău hoinăresc în jur de 5 000 de câini fără adăpost.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021