Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Cadrele didactice nevaccinate sunt supuse presiunilor

  Angajații sistemului de învățământ care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului sunt supuși presiunilor. Acestora li se cere fie să se vaccineze, fie să depună cerere de demisie. Despre aceasta au anunțat reprezentanții a șapte organizații neguvernamentale care apără drepturile profesorilor, educatorilor și personalului auxiliar.

  „Există un ordin de la minister, iar directorul ne-a explicat că, dacă nu facem testele, vor scrie un ordin privind concedierea noastră”, a spus Alina Andriaș, profesor de educație muzicală la una dintre grădinițele din capitală. Femeia a subliniat că „astfel de decizii sunt ilegale și că vor lupta până la capăt, vor acționa în judecată.

  Și aceasta nu e tot. Potrivit avocatului, reprezentant al Mișcării Avocaților Ortodocși din Republica Moldova, Elena Bîtcă, aceștia au primit un semnal de la un profesor care a spus că „directorul școlii unde lucrează l-a avertizat că îi dă doar 18 ore de studiu și aceasta numai pentru că este nevaccinat ”.

  În același timp, avocatul a menționat că directorii unor instituții de învățământ din țară recurg și la alte metode de forțare a procesului de vaccinare.

  „Conducerea își amenință angajații că vor fi lipsiți de bonusuri și de orice creștere salarială. Din păcate, nici Ministerul Sănătății, nici Ministerul Educației nu văd aceste încălcări ca fiind grave”, a rezumat Bîtcă.

  Amintim, cadrele didactice au cerut autorităților să anuleze punctul controversat al deciziei Comisiei Naționale de Urgență a Sănătății Publice. În caz contrar, amenință cu proteste în masă.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021