Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Căderile masive de zăpadă au provocat haos în traficul din estul Franţei

  Ninsorile abundente şi poleiul au provocat haos marţi în traficul rutier din estul Franţei, informează DPA.

  Autorităţile locale au intervenit marţi seară pentru a deszăpezi sute de vehicule rămase blocate din cauza ninsorilor pe autostrada A40 în dreptul localităţii Bellegarde-sur-Valserine, lângă graniţa cu Elveţia, a relatat cotidianul regional Le Dauphiné libéré.

  Autorităţile franceze au precizat că lucrează la degajarea zăpezii de pe acea autostradă şi au avertizat publicul să dea dovadă de atenţie şi să-şi limiteze deplasările.

  Crucea Roşie a fost la rândul său mobilizată pentru a ajuta la operaţiunile de salvare a persoanelor rămase blocate în trafic.

  Primarul din Bellegarde-sur-Valserine a amenajat în interiorul primăriei locale mai multe spaţii de cazare în regim de urgenţă pentru şoferii rămaşi blocaţi în zăpadă, a precizat cotidianul Le Dauphiné libéré.

  Serviciul francez de meteorologie a raportat depunerea unor straturi de zăpadă cu grosimea de cinci centimetri la Annecy, de 10 centimetri la Bellegarde şi între 20 şi 30 de centimetri în văile din Chamonix lângă Tunelul Mont Blanc.

  Meteorologii au avertizat că ninsorile, care nu sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului, dar ar putea duce la întreruperi semnificative ale transportului, vor continua şi în perioada imediat următoare.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Franţa va interzice ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele şi legumele, începând cu ianuarie 2022, în încercarea de a reduce deşeurile din plastic,...

  LUMEA

  O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică...

  SOCIAL

  În legătură cu desfășurarea antrenamentelor, vineri 20 august, în intervalul orelor 22.00-01.00, accesul transportului pe tronsonul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul...

  LUMEA

  În Republica Franceză astăzi este marcată Ziua Națională. Franța are o suprafață de 643 801 kilometri pătrați și o populație de peste 67 milioane...

  Copyright © 2021