Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Căderile masive de zăpadă au provocat haos în traficul din estul Franţei

  Ninsorile abundente şi poleiul au provocat haos marţi în traficul rutier din estul Franţei, informează DPA.

  Autorităţile locale au intervenit marţi seară pentru a deszăpezi sute de vehicule rămase blocate din cauza ninsorilor pe autostrada A40 în dreptul localităţii Bellegarde-sur-Valserine, lângă graniţa cu Elveţia, a relatat cotidianul regional Le Dauphiné libéré.

  Autorităţile franceze au precizat că lucrează la degajarea zăpezii de pe acea autostradă şi au avertizat publicul să dea dovadă de atenţie şi să-şi limiteze deplasările.

  Crucea Roşie a fost la rândul său mobilizată pentru a ajuta la operaţiunile de salvare a persoanelor rămase blocate în trafic.

  Primarul din Bellegarde-sur-Valserine a amenajat în interiorul primăriei locale mai multe spaţii de cazare în regim de urgenţă pentru şoferii rămaşi blocaţi în zăpadă, a precizat cotidianul Le Dauphiné libéré.

  Serviciul francez de meteorologie a raportat depunerea unor straturi de zăpadă cu grosimea de cinci centimetri la Annecy, de 10 centimetri la Bellegarde şi între 20 şi 30 de centimetri în văile din Chamonix lângă Tunelul Mont Blanc.

  Meteorologii au avertizat că ninsorile, care nu sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului, dar ar putea duce la întreruperi semnificative ale transportului, vor continua şi în perioada imediat următoare.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord care ar permite miilor de camioane de marfă și persoanelor blocate la frontieră, printre care...

  LUMEA

  Circa 1.000 de vehicule erau vineri în continuare blocate pe o autostradă din Japonia din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în prefectura Niigata,...

  LUMEA

  Un pasionat de artă a acceptat să plătească 80.000 de euro pentru a putea admira de unul singur celebrul tablou „Mona Lisa” al lui...

  LUMEA

  Franța este prima țară europeană care anulează oficial orice fel de petreceri în aer liber de Revelion. Prim-ministrul Jean Castex a anunțat prelungirea restricțiilor...

  Copyright © 2020