Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Buzunare goale, în pragul sărbătorilor: Facturi duble la lumină la Bălți

  Sărbătorile de iarnă îi vor găsi pe bălțeni cu buzunarele goale. Asta pentru că, după majorarea tarifului la energia electrică, majoritatea oamenilor au primit facturi duble. Aceștia sunt șocați de sumele pe care le-au primit și spun că nu au idee cum se vor descurca mai departe.

  „Foarte mult, foarte mult. Eu plăteam 690 acum e 1050. – Cum o să vă descurcați mai departe cu asemenea…? – Nu știu, foarte, foarte rău”.

  „600 și ceva, jumătate de preț a venit cu 3,21 și restul cu 4,85. Eu plăteam de-o pildă 400, 400 și copeici, 150 de KW eu cheltui, dar acum socotiți. O să lucrăm pentru comunale numai.”

  „600 și ceva, diferența între 200 și ceva de lei. Asta că avem cazare electrică și de asta s-ar fi mărit electricitatea, în orice caz ne descurcăm, dar este foarte greu, că leafa practic ne ajunge de la leafă până la leafă și mai mult comunalele și asta e.”

  „Azi am plătit 750 de lei. – Pentru electricitate, da? – Da și 350 pentru gaz. Desigur că mai mult, cu mult mai mult. – Cu cât? – Cred cu 200 de lei mai mult. Compătimesc poporul moldovenesc, ei aici nu trăiesc, numai supraviețuiesc.”

  Acest bărbat spune că a economisit curentul toată luna, însă nu se poate limita în a-și încărca scaunul cu rotile.

  Chiar dacă consumul a fost cu mult mai mic față de celelalte luni, factura la lumină este dublă acum.

  „De obicei 250 – 300, acum a venit 500 și ceva. Nu-i prea ușor, e o situație foarte delicată. Ne descurcăm așa, cu ajutorul de la părinți, de la frați, altă ieșire din situație nu avem.”

  Și acestei femei i-a venit dublu în factură numai pentru electricitate.

  „1.100 de lei eu am plătit. E foarte mult, de obicei eu plăteam câte 500 de lei, dar acum 1.100. Eu nu știu ce voi face în continuare, încă nu a venit factura pentru căldură, vom munci doar pentru a plăti facturile.”

  La momentul actual, locuitorii din nordul țării achită 4 lei și 81 de bani pentru un kWh. Menționăm că FEE Nord solicită majorarea tarifului cu 87 de bani.

  Astfel, dacă ANRE va aproba noul tarif, în luna decembrie, consumatorii FEE Nord vor achita 5,68 lei/kWh.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  POLITICA

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și-a anunțat sprijinul deplin pentru inițiativa „Mișcării Pentru Popor”, lansată astăzi, privind colectarea semnăturilor de la cetățeni, pentru a...

  SOCIAL

  Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care au izbucnit pe acoperișul unui troleibuz. Cazul a fost înregistrat în municipiul Bălți în timpul ce...

  SOCIAL

  SA Moldovagaz anunță finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în decembrie 2022. „Totodată, cazurile identificate de...

  ECONOMIE

  Republica Moldova nu va avea energie electrică mai ieftină. O opinie în acest sens a fost exprimată de expertul economic, Gheorghe Costandachi, în cadrul...

  Copyright © 2021