Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Buquicchio: ”S-a întâmplat prea repede„

  Totul s-a întâmplat, într-adevăr, incredibil de repede. Astfel, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio a comentat inițierea unui dosar penal pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, soldat cu reținerea și suspendarea acestuia de la șefia instituției. Totodată, Buquicchio a anunțat că instituția pe care o conduce va examina și modificările aduse la legea cu privire la activitatea Procuraturii Generale, iar ulterior urmează să se pronunțe pe marginea subiectului. Șeful Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

  Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția

  «Într-adevăr, totul s-a întâmplat cu o viteză incredibilă. Nu pot face acum nicio evaluare a ceea ce s-a întâmplat. Urmează să evaluăm modificările aduse legii cu privire la procuratură. Acest lucru se va întâmpla în următoarele săptămâni. Ulterior le vom expedia autorităților de la Chișinău, avizul Comisiei de la Veneția. Vom examina prevederile acestei legi. În ceea ce privește dosarul pornit pe numele procurorului general, acesta prevede domeniul jurisprudenței, domeniu ce nu ține de competența noastră. În schimb vom examina amănunțit noile prevederi la legea cu privire la activitatea Procuraturii».

  Totodată, în cadrul conferinței de presă, Gianni Buquicchio a declarat că le-ar fi sugerat celor de la guvernare că trebuie să țină cont de doleanțele și așteptările oamenilor, însă să nu încurce „graba„ cu „urgența„. Amintim că anterior mai mulți specialiști și foști angajați ai structurilor de drept au declarat că modul în care a fost reținut Alexandr Stoianoglo, îi oferă acestuia, premise să obțină câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului iar viteza cu care evoluează acest dosar trezește suspiciuni. În replică, ministrul Justiției ar fi declarat că s-a procedat astfel încât se dorește obținerea independenței Procuraturii Generale.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021