Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bulgaria își va trimite bolnavii de COVID în străinătate. Sistemul sanitar, aproape de colaps

  Autorităţile din Bulgaria au anunţat sâmbătă că urmează să trimită în străinătate pacienţi bolnavi de COVID-19 după ce al patrulea val al pandemiei a copleşit capacitatea sistemului său sanitar.

  Ministrul sănătăţii, Stoicio Katsarov, a avertizat că vor fi „probleme uriaşe” în cazul în care curba contaminărilor nu scade în următoarele 10-15 zile.

  „Capacitatea noastră în ceea ce priveşte personalul şi ventilatoarele este aproape epuizată, va trebui să căutăm ajutor în străinătate”, a spus el la postul de televiziune Nova TV. „Se poartă discuţii cu UE pentru a transfera pacienţi în alte ţări, dacă se va ajunge acolo”, a adăugat ministrul bulgar, care a mai spus că nu este exclus un nou lockdown, relatează AFP, preluată de Agerpres.

  LUMEA

  Cei 46 de oameni care au murit în autocarul care a luat foc pe o autostradă din Bulgaria nu au avut nicio șansă de...

  LUMEA

  Nouă oameni au murit într-un incendiu produs într-un cămin de bătrâni din estul Bulgariei.

  LUMEA

  Cel puțin 45 de persoane au murit după ce un autocar a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei, anunță autoritățile locale, citate...

  LUMEA

  Preşedintele în exerciţiu Rumen Radev a câştigat cu aproape două treimi din voturi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria desfăşurat duminică, indică...

  Copyright © 2021