Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  BREAKING NEWS! Cel de-al doilea lot de vaccin Sputnik-V a ajuns la Chișinău

  La Chișinău a ajuns, în această seară, cel de-al doilea lot de vaccin rusesc ”Sputnik-V”. Este vorba despre 71 de mii de doze pentru faza doi de vaccinare. La Aeroport, donația a fost întâmpinată de către președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, liderul PSRM, Igor Dodon și ambasadorul Rusiei la Chișinău Oleg Vasnețov.

  „Îi mulțumesc domnului Putin pentru că Rusia ne-a acordat vaccin. Din câte cunoaștem Sputnik-V deja au început să-l repartizeze în teritoriu și de marți va fi administrat”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  Totodată, Greceanîi a anunțat că săptămâna viitoare se va imuniza cu Sputnik-V, dar procesul nu va fi unul public. Și președintele PSRM, Igor Dodon, le-a mulțumit partenerilor ruși pentru această donație și a precizat că aceste două loturi au fost produse special pentru Republica Moldova.

  „Încă 40 de mii de doze de vaccin vor fi aduse în Republica Moldova în următoarele săptămâni. Ambele loturi aduse până astăzi, au fost transportate de un avion organizat de autoritățile ruse, iar din bugetul țării noastre nu s-a cheltuit nici un leu”, a spus Dodon.

  Totodată, Igor Dodon spune că țara noastră este gata să procure 700 de mii de doze de vaccin Sputnik-V.

  Amintim că săptămâna trecută a fost adus primul lot de Sputnik-V, pe care țara noastră l-a primit cu titlu de donație din partea Federației Ruse la solicitarea speakerului Zinaida Greceanîi și a socialistului Igor Dodon. În total, Federația Rusă ne-a acordat 182 de mii de doze de vaccin, dintre care 62 de mii sunt destinate locuitorilor din stânga Nistrului.

  Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, eficiența serului este de 91,6% împotriva COVID-19 și 100% împotriva formelor severe de COVID.

  facebook.com

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, este împotriva vaccinării obligatorii. În cadrul unei emisiuni la Publika TV, Dodon a spus este dreptul fiecărui cetățean să ia...

  SOCIAL

  Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării...

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  Copyright © 2021