Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Brazilia și Argentina vor să lanseze o monedă comună, precum euro

  Brazilia și Argentina se pregătesc să lanseze o monedă comună, care în timp ar putea deveni un proiect similar monedei euro din Uniunea Europeană, noua valută urmând să fie adoptată în toată America de Sud, potrivit liderilor celor două țări.

  Liderii țărilor – noul președinte al Braziliei Luiz Inácio Lula da Silva și liderul argentinian Alberto Fernández – au declarat că o monedă comună ar putea contribui la stimularea comerțului sud-american.

  „Intenționăm să depășim barierele din calea schimburilor noastre, să simplificăm și să modernizăm regulile și să promovăm utilizarea monedelor locale”, au spus aceștia.

  „Am decis, de asemenea, să avansăm discuțiile despre o monedă comună în America de Sud, care ar putea fi folosită atât pentru fluxurile comerciale financiare, cât și pentru cele comerciale, reducând costurile operaționale și vulnerabilitatea noastră externă”, au adăugat Lula și Fernández.

  Mișcarea vine pe măsură ce țările caută din ce în ce mai mult să „dedolarizeze” propriile economii sau să se îndepărteze de la utilizarea dolarului american, valuta dominantă folosită în comerț.

  Rusia și Iranul au declarat săptămâna trecută că lucrează la o „monedă stabilă”, bazată pe aur, pentru a fi utilizată în comerțul dintre cele două țări.

  wall-street.ro

  Facebook

  LUMEA

  Tensiunile continuau joi în Brazilia, unde preşedintele în exerciţiu Jair Bolsonaro le-a cerut cu o zi în urmă susţinătorilor săi să pună capăt ultimelor...

  LUMEA

  Luiz Inacio Lula da Silva, reprezentant al forțelor de stânga a ieşit învingător în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Brazilia,...

  LUMEA

  Un focar de pneumonii provocate de bacteria legionella, asociate cu o clinică din Tucuman, o provincie din nord-vestul Argentinei, a făcut duminică alte două...

  LUMEA

  Mii de oameni au ieşit joi în stradă la Buenos Aires pentru a cere instaurarea unui „venit universal” în Argentina, care trece printr-o criză...

  Copyright © 2021