Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Brazilia: Cel puţin 25 de morţi într-o operaţiune antidrog la Rio de Janeiro

  Cel puţin 25 de persoane, printre care un poliţist, şi-au pierdut viaţa joi într-o vastă operaţiune antidrog într-o favela din Rio de Janeiro, au raportat poliţia şi media braziliene, notează AFP.

  SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB Policemen carry a wounded suspect during an operation against drug dealers in Jacarezinho slum in Rio de Janeiro, Brazil May 6, 2021. REUTERS/Ricardo Moraes

  Operaţiunea a fost efectuată joi devreme împotriva unor traficanţi de droguri acuzaţi de recrutare de minori în cartierul sărac Jacarezinho, la nord de Rio.

  Canalul GloboNews a difuzat imagini cu indivizi puternic înarmaţi care au încercat să scape fugind prin favela în timpul operaţiunii de poliţie. De asemenea, locuitorii au postat înregistrări video pe reţelele sociale care arată explozii, focuri de armă şi elicoptere survolând zona.

  Importante efective de poliţie au fost văzute circulând în favela, în timp ce locuitorii înspăimântaţi încercau să-şi reia ocupaţiile după încheierea focurilor de armă, au constatat corespondenţi ai agenţiei France Presse.

  „Ancheta este urmare a rapoartelor primite de unitatea pentru protecţia copilului potrivit cărora traficanţi de droguri recrutează copii şi adolescenţi pentru a se alătura principalei grupări criminale din regiune”, a declarat poliţia într-un comunicat.

  „Aceşti infractori comit acte ca trafic de droguri, furt de mărfuri, agresiuni împotriva pietonilor, crime şi atacarea trenurilor de metrou, printre alte infracţiuni în regiune”, potrivit comunicatului.

  agerpres.ro

  LUMEA

  America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas. 19 copii și doi adulți au fost uciși de un...

  LUMEA

  Cel puţin 27 de persoane au murit într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei, transmite miercuri dpa.

  LUMEA

  Ministrul brazilian al sănătăţii, Marcelo Queiroga, a anunţat ridicarea stării de urgenţă sanitară impusă în ţară de pandemia de COVID-19, într-un mesaj difuzat duminică...

  LUMEA

  Ploile torenţiale care s-au abătut asupra statului Rio de Janeiro la sfârşitul săptămânii trecute au provocat moartea a cel puţin 18 persoane, iar alte...

  Copyright © 2021