Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Bolea: Ilegalități multiple la Cahul

  La Primăria Cahul se întreprind acțiuni ilicite pe bandă rulantă. Declarația îi aparține deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea după ce a studiat rezultatul inspecției financare desfășurate la Primăria din Cahul, la finele acestei veri. Achitarea nejustificată a premiilor și „miș-mașuri” funciare ar fi doar câteva dintre activitățile ilicite depistate de inspectori, care de mai bine de șapte ani au tot ocolit instituția lăsând-o să activeze după bunul plac al primarului și a subalternilor săi, a adăugat deputatul.

  Vasile Bolea, Deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „S-a stabilit că în anul 2019, în pofida moratoriului instituit. Neîntemeiat au fost acordate premii unice în sumă de 1.196.000 lei. În anul 2020, cu depășirea limitei stabilite de 5% din fondul anual de salarizare. Această limită este stabilită conform legii, au fost acordate premii unice în sumă totală de 772.000 lei. Deci, total și-au pus în buzunar premii nejustificate în sumă totală de 2 milioane de lei. Șapte terenuri cu suprafața de 32 de ari, destinate construcțiilor au fost înstrăinate ca terenuri aferente caselor de locuit.
  Pentru automobilul de model IJ 2717, care a fost casat au fost eliberate foi de parcurs pentru luna decembrie 2020 cu mențiunea – prinderea cîinilor. Fiind indicată distanța de parcurs de 1.421km.„

  În acest context, Vasile Bolea a depus 25 de interpelări la instituțiile responsabile. Alesul poporului le-a solicitat organelor abilitate să facă claritate pe fiecare caz în parte iar persoanele care au stat în spatele acestor scheme să fie trase la răspundere potrivit legislației în vigoare. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Primăriei Cahul pentru un comentariu la aceste acuzații, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021