Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Boicot politic

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a boicotat ședința de astăzi a parlamentului. Anunțul a fost făcut de copreședintele blocului și liderul PCRM, Vladimir Voronin. Politicianul a declarat că boicotul este unul politic, înctrucât actuala conducere a țării în loc să se ocupe de problemele societății, își pavează drumul spre un stat dictatorial.

  Vladimir Voronin – copreședintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  «Acest boicot este politic și se explică prin faptul că actuala conducere a Moldovei nu este angajată în rezolvarea problemelor țării și a populației, ci este angajată doar în atacuri împotriva celor care își ocupă posturile în conformitate cu Constituția, statului de drept și celor care luptă împotriva corupției. Autoritățile nu sunt preocupate de soluționarea problemelor populației; în schimb, autoritățile pregătesc calea pentru instituirea unei dictaturi».

  Vlad Batrîncea – vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «În ultimii 2 ani nu am avut deținuți politici. În acești 2 ani Moldova a devenit mai liberă. Dar acum ne-am întors la show-urile TV cu mascații SIS. Să înțelegeți este vorba despre aceiași oameni care au fost implicați în expulzarea profesorilor turci. Și astăzi, acești oameni încătușează procurorul, în văzul tuturor».

  Vladimir Voronin – copreședintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor 11:02 –

  «Au nevoie de propriul lor procuror de buzunar, căruia îi vor da instrucțiuni – cine trebuie exact reținut și cine trebuie urmărit penal. Asta nu este o luptă împotriva corupției»

  Vlad Batrîncea – vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Această poveste nu mai este despre Stoianoglo, această poveste este despre Moldova. Cât despre Stoianoglo, singura soluție posibilă este eliberarea lui astăzi. Această poveste este despre instaurarea dictaturii unui singur partid în Moldova. În biroul acestui partid se va decide – și aceasta nu este o glumă – ce cetățean ar trebui să fie închis, cu încălcarea tuturor normelor legislative. Acest lucru ne aduce din nou în starea capturată, când oricine poate fi arestat fără proces și anchetă, fără a-i oferi dreptul la un proces echitabil.».

  Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au subliniat că așteaptă și-n continuare reacția ambasadelor străine. Aceștia au expediat o solicitare în acest sens majorității misiunilor diplomatice și structurilor internaționale. Batrîncea a reamintit că protestul de duminică va avea loc fără drapele și lozinici de partid. Iar fiecare speaker va avea acces liber la microfon. Am încercat să luăm legătura cu toate persoanele vizate în material, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021