Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: Se pregătește o lovitură constituțională

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea cu privire la hotărârea Curții Constituționale din 23 februarie privind legalitatea numirii unui candidat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu.

  – Surse din administrația prezidențială ne-au spus că Maia Sandu cunoaște deja hotărârea Curții Constituționale, care este favorabilă pentru departamentul pe care îl conduce și pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Apropo, ea însăși a recunoscut acest lucru în emisie directă la Jurnal TV.

  În primul rând, Curtea Constituțională a luat o pauză de o săptămână, jucându-se în mod clar împreună cu Sandu și tărăgănând termenul de 45 de zile, necesar pentru dizolvarea parlamentului.

  În al doilea rând, Curtea Constituțională nu a suspendat decretul prezidențial, care este deja un semnal serios.

  În al treilea rând, Curtea Constituțională a decis să își anunțe decizia pe 23 februarie – Ziua armatei sovietice. Cunoscând dragostea lui Plahotniuc și a ambasadorilor occidentali pentru simbolism și date, putem presupune că Curtea Constituțională va lovi majoritatea parlamentară chiar în această zi!

  În al patrulea rând, ambasadorul UE P. Mihalko a solicitat să nu se facă presiuni asupra Curții Constituționale! Cu alte cuvinte, s-a trădat pe sine și pe subordonații săi, știind din timp decizia. Mai simplu spus, ambasadorii UE și SUA exercită o presiune extraordinară asupra curții.

  În al cincilea rând, există o presiune fără precedent asupra judecătorilor.

  În al șaselea rând, majoritatea judecătorilor Curții Constituționale declară că se află într-o situație dificilă în care sunt obligați să își anuleze propria decizie din 6 august 2020. În acest sens, judecătorilor Curții Constituționale li s-a promis atât susținere morală, cât și „ajutor la argumentarea deciziei și justificarea sa în mass-media”.

  Mai simplu spus, se pregătește o lovitură constituțională serioasă, cu participarea directă a unor ambasadori. Aceasta va declanșa o criză politică profundă și va discredita complet Curtea Constituțională.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Responsabili pentru prețul combustibililor și lubrifianților în Moldova sunt partenerii președintelui Maia Sandu. Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, care a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea:

  POLITICA

  Deputații PSRM Bogdan Țîrdea și Nichita Țurcan au demontat mitul despre oamenii cinstiți și incoruptibili, membri ai echipei președintelui Maia Sandu, în cadrul briefingului...

  POLITICA

  Șapte membri ai Consiliului Suprem de Securitate (CSS), din cei 11 numiți de către președintele Maia Sandu, sunt reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale (ONG), care fac...

  Copyright © 2020