Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Bogdan Țîrdea: Sandu a mulțumit mafiei pentru susținerea acordată în cadrul alegerilor

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Ieri, 30 noiembrie, președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu liderul Partidului Democrat, Pavel Filip.

  După întrevedere, Filip a scris o postare interesantă pe rețelele de socializare. Acesta este suprarealismul, sincer:

  „Am avut astăzi o foarte bună discuție cu președintele ales Maia Sandu. Am apreciat că dna Sandu a mulțumit primarilor și susținătorilor PDM pentru sprijin în campanie electorală și am asigurat-o că PDM rămîne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern și european…”

  “Întrucît noi am trecut deja printr-o resetare a partidului, care s-a curățat de elemente toxice, am asigurat-o pe dna președinte că vom sprijini în continuare orice inițiative de curățare a clasei politice. A fost o discuție productivă. I-am urat succes dnei președinte în mandatul responsabil pe care îl are!”

  Adică, Sandu mulțumește mafiei (așa cum a numit ea partidul PDM) pentru sprijinul acordat în alegeri și pentru victorie! Ei bine, exact ca în 2016.

  Însuși Filip declară că partidul s-a curățat de infractori și este gata să curețe și alte partide (PSRM)! Mai mult, acesta recunoaște că l-a trădat pe Igor Dodon și a ajutat la înlăturarea sa de la putere. Culmea absurdului este că Filip se numește „partener de încredere”, iar PDM este un partid curat.

  Întrebare adresată M. Sandu: Filip este „cinstit” acum? Nu mai este o persoană coruptă? Nu mai este lacheul lui Plahotniuc?

  Întrebare adresată cetățenilor: Nu credeți că cei care au participat la furtul miliardului s-au răzbunat și se întorc la putere? Nu observați că există o restaurare intensificată a Alianței oligarhice pentru integrare europeană, sub îndrumarea strictă a ambasadorului?

  P.S. Postarea lui Pavel Filip de pe fb din 9 septembrie 2018. Aici citează documentul (stenograma ședinței de Guvern din 27 martie 2015) care demonstrează participarea Maiei Sandu la furtul miliardului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  Documentul care arata ca Maia… | Realitatea.md

  socialistii.md

   

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon care susține că vizita și ovațiile lui Biden din 2011 au fost urmate de furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  POLITICA

  „Maia Sandu, eu vă rog frumos, fiți mai atentă la ONU ce vorbiți, pentru că gazul nu îl plătiți dumneavoastră” este mesajul actorului moldovean...

  POLITICA

  Analistul politic Dionis Cenușă a comentat modul în care președinta Maia Sandu și-a luat rămas bun de la Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong...

  Copyright © 2021