Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Bogdan Țîrdea: Obiectivul este de a intimida deputații, de a-i obliga să refuze aprobarea acestor legi pentru popor

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Protestele agricultorilor sunt doar unul dintre variantele de răspuns a ambasadorului SUA și ale oligarhilor care îl slujesc.

  Miza este Stadionul Republican, unde Statele Unite doresc să construiască cea de-a treia, după mărime, ambasadă și centru de informații din lume.

  De asemenea, SUA sunt enervate de încercarea PSRM de a rezilia acordul privind concesionarea a 40% din teritoriul Moldovei în favoarea offshore-ului american Frontera Resources LTD!

  Ambasadorii UE, SUA și România sunt nemulțumiți de proiectele de legi privind limba rusă și știrile rusești. PSRM dorește să returneze statutul limbii ruse, știrile rusești, la fel își doresc și peste un milion de cetățeni ai țării. Dar ambasadorului nu-i place asta.

  Reamintim cetățenilor că toate aceste ilegalități (inclusiv legea privind returnarea miliardului de dolari de către cetățenii țării) au fost comise în timpul domniei oligarhului V. Plahotniuc și a guvernării lui Pavel Filip. Și ei sunt gata să facă orice, doar ca cetățenii să plătească în continuare miliardul pe care l-au furat.

  De aceea joi și vineri (17 și 18 decembrie 2020) toate forțele se vor arunca către Parlament. Lideri milionari din mediul rural, combatanți, primari din asociația CALM (au primit subvenții de la fundațiile Soros). „Liderii” vor fi conduși de Alexandr Slusari, care slujește Maiei Sandu, iar combatanții vor fi conduși de Chiril Moțpan. Poate și Renato Usatîi va mai arunca acolo încă vrio sută de “profesioniști”.

  Obiectivul este de a intimida deputații, de a-i obliga să refuze aprobarea acestor legi pentru popor. Nu excludem că vor încerca să ia Parlamentul cu asalt, să-i prindă pe deputați, să-i bată, să-i îngenuncheze, să-i ude cu apă, să-i oblige să-și ceară scuze în fața mulțimii, ca la Kiev în timpul Maidanului. Ambasadorului nu-i plac glumele. Și lacheii lui vor face orice. Principalul este să dai tare comanda „FAS”!

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  socialistii.md

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Forța Fermierilor organizează astăzi, 20 septembrie, un protest economic de avertizare în teritoriu, la care vor participa agricultorii din 20 de raioane cu tehnică...

  POLITICA

  Fermierii au anunțat că vor ieși la proteste cu tehnica agricolă începând din data de 20 septembrie. După ce prim-ministrul Natalia Gavrilița a refuzat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Inflația din Republica Moldova a lovit puternic în sectorul creditării agricultorilor din liniile de creditare internaționale, oferite prin intermediul băncilor comerciale. A crescut rata...

  ECONOMIE

  Fermierii vor ieși la proteste cu tehnica agricolă începând din 20 septembrie. După ce prim-ministrul Natalia Gavrilița a refuzat să îndeplinească un șir de...

  Copyright © 2021