Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Bogdan Țîrdea: Milionulul lui Soros pentru oamenii Maiei Sandu

  Deputatul din fracțiunea PSRM Bogdan Țîrdea a cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze în ce bază legală au fost dați bani de către miliardarul Soros pentru reformele în educație, care au dus la închiderea școlilor. Despre acest lucru a scris pe rețelele de socializare:

  „Asta nu este o invenție, nu este o sperietoare, este un fapt documentat și binecunoscut încă din anii precedenți.

  Anterior, ex-prim-ministrul Iurie Leancă a declarat public faptul că, în calitatea lui de șef al Guvernului din care făcea parte și Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, a cerut de la miliardarul american, George Soros un milion de dolari destinat, în mare parte, domeniului educației.

  Ce a urmat după obținerea banilor de la Soros pentru educația din Moldova, cunoaștem foarte bine: Maia Sandu a închis 113 școli, spunînd că acesta este un proces “de optimizare”. Adică, au “optimizat”, cum spunea Maia Sandu, aproximativ 100 de sate, deoarece fără școală în localitate, satul dispare în cîțiva ani.

  Ulterior, ex-ministra Educației, Corina Fusu a spus că ei nu i-a fost deloc clar pe ce au fost cheltuiți banii lui Soros la ministerul Educației, dar și de către un ONG condus de actuala colegă de la PAS a Maiei Sandu, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

  Pornind de la aceste informații, am cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze în ce bază legală au fost dați bani de către miliardarul Soros pentru reformele în educație, care au dus la închiderea școlilor.

  La fel, am rugat să examineze sub aspect de prejudiciere a securității naționale și a intereselor statului Republica Moldova această finanțare venită din partea miliardarului american”, a scris Bogdan Țîrdea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alături de „oamenii buni” din PAS, în țară au ajuns vremurile tulburi. Deputatul Blocului Socialiștilor și Comuniștilor, Bogdan Țîrdea, a menționat la protestul civic...

  POLITICA

  Deputatul socialist Bogdan Țîrdea crede că PAS încearcă să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar. Despre acest...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea a acuzat noua guvernare, care s-a proclamat formată din oameni „onești” și „buni”, de nepotism.

  POLITICA

  "Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice". Declarația a fost făcută de...

  Copyright © 2021